[CURIOSITAT] Quins professors de la UIB són de Sineu?

D'esquerra a dreta: Moyà (biologia), García (infermeria), Mestre (treball social), Alomar (filologia) i Bauzà (pedagogia).

D’esquerra a dreta: Moyà (biologia ambiental), García (infermeria), Mestre (treball social), Alomar (filologia) i Bauzà (pedagogia).

Fa just unes setmanes que s’ha reiniciat el curs 2015-2016 en la màxima institució acadèmica de l’arxipèlag, la Universitat de les Illes Balears (UIB). Sabeu si hi ha cap sineuer que hi treballa? Què hi fa?

Uns quants investigadors i professors sineuers fan feina a la UIB. Com a curiositat us els desglossem, explicant-vos quina és la seva especialitat com a investigadors i a quins estudis donen classes com a professors. També us detallem algunes dades sobre altres sineueres i sineuers que, tot i que ara ja no hi treballen, ho han fet recentment.

Quant a àrees de coneixement, dos són de la branca de les ciències naturals i de la salut (Moyà i Garcia), tres de les ciències socials (Bauzà, Mestre i Florit), i un d’humanitats (Alomar).  Una d’elles (Florit, ara ja retirada) va arribar a catedràtica d’escola universitària. Un d’ells (Moyà) va ser vicerector de la universitat.

123369_portada2

 

Dr. Biel Moyà Niell

És professor titular del Departament de Biologia, i especialista en ecologia aquàtica.

Es va llicenciar en biologia per la Universitat de Barcelona l’any 1974, i es va doctorar per la Universitat de les Illes Balears el 1981. Des del 1974 és professor a la UIB. Va ser vicedegà de la Facultat de Ciències entre el 1995 i el 1999, i vicerector d’Infraestructures i Medi Ambient des del juny del 1999 fins a l’abril de 2007.

Imparteix docència en el grau de Ciències Biològiques i en diversos màsters.

 

Dr. Toni Bauzà Sampol

És professor associat del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació.

Ha estat docent a primària i a secundària, i inspector de l’IAQSE (l’institut que ara dirigeix un sineuer, fes clic aquí).

Doctor en ciències de l’educació, des de l’any 1997 és professor associat de la UIB on ha impartit docència en els estudis de Psicopedagogia i actualment en el grau d’Educació Primària (mestre). A més, ha estat professor del CAP, i ara del Màster de Formació del Professorat (que substitueix l’anterior), i del Màster de Gestió de Recursos Humans.

 

José Manuel Garcia Mena

És professor associat del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia.

Nascut a Cadis, fa uns deu anys que va arribar a Mallorca. Ha treballat en la unitat de psiquiatria de l’Hospital Son Llàtzer. Va ser cap de llista per la llista del PSIB-PSOE en les passades eleccions locals.

Imparteix docència en ètica i legislació sanitària en el grau d’Infermeria.

 


Aquests altres, també han estat professors de la UIB recentment:

 

Dra. Magdalena Alomar Vanrell

Es va doctorar a Barcelona. Durant alguns anys, al seu retorn a Mallorca, va ser professora associada del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General. És especialista en teatre català.

Amb nombrosos llibres publicats, ha estat professora associada de l’ESADIB (Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears), i actualment és docent a secundària, impartint Llengua i Literatura Catalanes.

 

Dra. Joana Maria Mestre Miquel

Va ser professora ajudant del Departament de Filosofia i Treball Social, especialitzada en l’anàlisi dels professionals dels Serveis Socials Comunitaris.

Diplomada en Treball Social i amb diversos màsters en ciències socials, recentment va obtenir el títol de doctorat (vegeu Díngola en paper, número 17). Ha impartit classes en el grau de Treball Social i ha desenvolupavat tasques de recerca en el grup de desigualtats, gènere i polítiques públiques. Actualment és regidora de serveis socials a l’Ajuntament de Sineu.

 

Dra. Francisca Florit Alomar

Va ser catedràtica d’escola universitària i, després, professora emèrita en el Departament de Ciències de la Terra.

Doctora en Geografia, especialista en Geografia Humana, a la UIB va impartir classes en els estudis de magisteri. Era una especialista en el Pla de Mallorca, la seva etnologia i la seva economia.

Està retirada.

 


 

Cal dir aquí que hi ha hagut més professionals sineuers que, un moment o altre, han passat per la plantilla de la universitat balear. Ens hem centrat només en els que exerceixen en l’actualitat, o ho feren fa molt poc temps (fa menys de cinc anys).

Cal dir també que hi ha uns quants sineuers més que treballen en els serveis administratius de la universitat o d’instituts i entitats associades.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: