Marta Bergas renova el càrrec a l’Associació de Premsa Forana

Dissabte passat, a Llucmajor, es va celebrar la darrera Trobada de Revistes de Premsa Forana d’enguany. En el marc d’aquest encontre de redactors i col·laboradors de publicacions i portals d’informació digital de la Part Forana, es va fer l’assemblea en què es va reelegir la junta directiva de l’Associació de Premsa Forana de Mallorca, a la qual pertanyen Díngola dingola.net. La junta serà encapçalada de nou durant tres anys pel president, Rafel Oliver, i renova el càrrec de secretària la nostra companya, Marta Bergas.

Durant l’assemblea es va fer memòria de les darreres actuacions de l’associació, especialment pel que fa a la represa de relacions institucionals amb el Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca. De fet, es va exposar que el canvi de color polític a les principals institucions de les Balears ha suposat passar del menysteniment del govern de Bauzà, amb 0 euros dedicats a la premsa forana i cap contacte durant tota la legislatura, a un canvi de tarannà que ja s’ha vist reflectit, entre d’altres, amb una reunió amb el conseller de Presidència del Govern, Marc Pons, i el president del Consell, Miquel Ensenyat. Està previst que aviat l’associació sigui rebuda per la presidenta del Govern. Quant a finançament, ja s’han iniciat els contactes per a reprendre la línia d’ajudes per a aquestes publicacions, tant de paper com digitals, habitualment emmarcades en les subvencions de foment i protecció de la llengua catalana, inexistents la passada legislatura.

Els amfitrions de la diada varen ser els companys de la revista Llucmajor de pinte en ample. Els llucmajorers varen preparar una visita per la vila, amb el guiatge de Joan Monserrat Sastre. Els diferents estils arquitectònics, els edificis més emblemàtics i els personatges més destacats del municipi del Llebeig mallorquí varen donar cos a la passejada, que acabà al fantàstic claustre de Sant Bonaventura.

Els representants de les revistes de la Part Forana, embadalits amb l'explicació de Joan Monserrat dins la sacristia de l'església de Llucmajor.

Els representants de les revistes de la Part Forana, embadalits amb l’explicació de Joan Monserrat dins la sacristia de l’església de Llucmajor. Foto cedida per l’APFM.

Foto de grup dins el claustre del convent de Sant Bonaventura.

Foto de grup dins el claustre del convent de Sant Bonaventura. Foto cedida per l’APFM.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: