El sus a l’any Llull

2015-11-24-QUEQUI_any ramon llullDemà divendres, 27 de novembre, festivitat del beat Ramon Llull, es dóna el sus a un any commemoratiu amb motiu del setè centenari de la seva mort. La delegació local de l’OCB s’ha adherit en aquesta celebració: ja en el darrer número de la revista Díngola es va reproduir a la portada un retrat de Ramon Llull, obra del pintor Josep Pons i Frau (Sineu, 1883-Palma, 1952), i el passat 30 d’octubre, a l’Oratori de Sant Josep, el professor Joan Carles Simó Artero va impartir la conferència “Ramon Llull, un geni polifacètic“.
Demà, a les 19h a l’església parroquial, juntament amb la Parròquia de Santa Maria de Sineu i amb la col·laboració de l’IES Sineu, es realitzarà la restitució de la pintura de Ramon Llull a la capella del Roser i la lectura d’una selecció de texts de la seva obra.

Resulta curiós que a la celebració del sisè centenari de la mort de Ramon Llull, ara fa cent anys, un dels actes que es varen fer a Sineu fos que ‘el Rdo. D. Andrés Mas y Soto hizo notar a los sineuenses un olvidado cuadro al óleo que se conserva en la sacristía parroquial y que representa al Beato Ramón Lull’ (Biblioteca Digital de les Illes Balears. UIB. http://ibdigital.uib.es │ ANALES DE SINEU 1915, p. 5); precisament aquest quadre, després de moltes vicissituds, tornarà a lluir dins la capella del Roser, ja que es tracta d’una pintura anònima de mitjan segle XVIII, única quant al tractament iconogràfic , tenint en compte que plasma la primera conversió de Llull com a escena secundària i la subordina i lliga amb la segona conversió -la il·luminació al Puig de Randa- que ocupa l’escena principal (Sacarés Taberner, Miquela (2008) “«En un instant li venc certa il·lustració divinal». L’episodi de la il·luminació a la iconografia de Ramon Llull. LOCVS AMOENVS 9, p. 122).
Aquest acte de restitució es complementarà amb la lectura d’una sèrie de textos de l’obra de Llull, a càrrec de l’alumnat de 3r d’ESO i 1r de Batxillerat de l’IES Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: