Sus a la campanya pel 20D

Avui és el primer dia de la campanya de les eleccions generals que es celebren aquest 20 de desembre.

La tria de diputats o diputades al Congrés i de senadors o senadores es fa per circumscripcions territorials. Pel que fa als diputats o diputades, a les Illes Balears n’elegim 8 dels 350 que conformen el Congrés. Actualment el PP en té 5 i el PSIB-PSOE 3. Fins 11 formacions polítiques es presenten a les Illes per optar a aquests 8 diputats: Ciudadanos, PSIB-PSOE, PP, UPyD, PACMA, El PI, Recortes cero-Grupo Verde, UPB (IU-UPeC), Partido Familia y Vida, MÉS i PODEMOS.

Pel que fa al Senat, la circumscripció canvia ja que cada illa tria els seus senadors o senadores. A Mallorca triarem 3 senadors o senadores (Eivissa-Formentera 1 i Menorca també 1). A aquest òrgan s’hi presenten les mateixes formacions que també es presenten al Congrés. Actualment, el PP en té 2 i el PSIB-PSOE 1.

Sense voler entrar a fer previsions d’aquestes eleccions, el que si és cert és que són unes eleccions més obertes que les d’anteriors legislatures, on no hi haurà majoria absoluta de cap de les formacions que es presenten, i que previsiblement s’acabarà de trencar el bipartidisme allà on encara n’hi havia.

L’Ajuntament ja ha instal·lat els plafons on es podran penjar els cartells de propaganda electoral de les diferents formacions.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: