[FOTONOTICIA] Hi ha eines administratives per escalivar els que pixen?

El problema ja és crònic. Festa rere festa, els rierols de pixum al voltant dels bars i l’acumulació de brutor en diversos racons de la barriada d’Es Fossar (pel botellot) produeix vergonya. En aquest cas, no es pot culpar només als bars (que tenen els seus banys oberts), sinó que s’ha d’apuntar a la mala educació i la falta total de civisme i de normes de convivència d’alguns joves (aspecte que es veu reforçat després de la ingesta massiva d’alcohol). Només l’administració hi pot posar remei. L’Ajuntament de Sineu disposa de dues ordenances que permeten sancionar els ciutadans que adoptin conductes que vagin en contra de l’ordre i la urbanitat exigibles i, en general, que puguin donar lloc a molèsties a la resta de sineuers. Una és l’ordenança per al bon govern i l’altra és l’ordenança mediambiental. Totes dues inclouen les sancions en el seu articulat. L’Ajuntament de Sineu té en marxa una campanya de conscienciació “Feim al carrer el que faríem a casa?” i altres ajuntaments, com el de Mancor, varen fer campanyes semblants.

Fa unes setmanes, quan el mateix problema ja es va donar (fes clic aquí), alguns sineuers donaven la seva opinió d’una manera rotunda: “tothom ha de fer bulla, però respectant el benestar dels veïnats; posant dues o tres multes ‘gustoses’, només dues o tres, i informant-ne bé, s’acabarien les ganes de pixar i d’embrutar” deia un veïnat de la zona d’Es Fossar, que en una mà duia una garrafa de lleixivet i en l’altra duia una granera.

Una foto que Díngola ha rebut d’un veïnat avui matí devers les deu, i que hem publicat en el Facebook amb el títol ‘Guarda de porcs’, a aquestes hores du prop de 1.500 visites. I alguns veïnats ja estan preocupats per l’olor de pixum que, desgraciadament, ja esperen per dia 1, dia de cap d’any.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: