Què puc fer avui, dia de Sant Marc, a Sineu?

Aquests dies hem anat informant profusament sobre els actes de Sant Jordi i, especialment, Sant Marc. Avui, tot i només ser festiu a Sineu, hi ha alguns actes interessants, a part òbviament de menjar cargols. Són aquests:

 

Conferència de Nadia Ghulam

nadiaNadia Ghulam va néixer a Kabul, l’Afganistan, l’any 1985. Quan tenia 8 anys va caure una bomba damunt ca seva i li va cremar tot el cos. Ghulam va estar en coma durant 6 mesos i molt temps més en diversos hospitals on li fan fer moltes intervencions quirúrgiques. Mentre estava ingressada, el règim talibà s’havia instaurat al seu país, i quan Ghulam va tenir l’alta hospitalària el règim no permetia que les dones treballassin ni anàssin soles pel carrer. Això era molt greu per a la família de Ghulam: a casa el pare estava malalt i el seu únic germà havia mort. Per això Ghulam decidí fer-se passar per un noi i sortir a treballar per mantenir la seva família. Així va viure durant 11 anys. Ghulam ha publicat 3 llibres: “Contes que em van curar”, “El secret del meu turban” i actualment presenta el darrer “La primera estrella del vespre”. Avui a les 18:30h serà a la Biblioteca Municipal, on oferirà una xerrada.

 

Cant de l’Himne de Sineu

Enguany serà la 370a edició de l’ofici solemne de Sant Marc -recordem que el seu patronatge, entès com a protecció espiritual atribuïda, demanada o reconeguda a un sant, s’inicia el 29 de juny de 1645 per elecció del Consell de la Universitat de Sineu– i en el marc d’aquesta celebració es tornarà a cantar l’Himne de Sineu. Aquest, obra del sineuer Joan Rotger i Niell i musicat per Rossend J. Massagué, fou interpretat per primera vegada el 1930 pels cantaires de l’Orfeó de Sineu. En una iniciativa conjunta entre l’Ajuntament de Sineu i la Parròquia de Santa Maria de Sineu es repartirà la lletra de l’Himne i el Cor Parroquial tornarà a interpretar aquest cant que -amb un cert caràcter romàntic- ens recorda d’on venim, on som i cap on anam com a poble.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: