Magdalena ‘Remirada’, regidora de fires, ens explica quina fira tendrem diumenge

La història i el caràcter tradicional agrícola de la fira de Sineu requerien transformacions a aquesta, segons ha explicat a Díngola la regidora Magdalena Genovart Remirada. “La ramaderia i l’agricultura seran els eixos vertebradors de la fira de diumenge” ha sentenciat. “També la sostenibilitat i les races autòctones tendran un paper important diumenge” ha afegit.

El plat fort de la fira serà una mostra de races autòctones que tendrà lloc ben enmig del recinte de Es Fossar.  “M’han ajudat molt en Parreta –es refereix a en Martí Ferriol– i en Pep –en Pep Ferriol–; pràcticament podrem veure totes les races autòctones de les illes, excepte el porc pitiús, que només és a Formentera i que ens ha estat impossible dur-lo”. Relacionat amb les races autòctones, diumenge també hi haurà un concurs morfològic de cabra mallorquina, i el divendres –demà– una conferència en la que la Conselleria d’Agricultura i l’empresa pública SEMILLA presentaran un pla estratègic de millora genètica de les races autòctones.

En canvi, a la plaça del Pes dels Porcs, hi haurà totalment el contrari: allò extern, no autòcton. El COFIB i Natura Park, juntament amb els alumnes de ciències naturals de segon de batxillerat de l’IES Sineu han organitzat una exposició sobre espècies invasores, que vol explicar quines espècies són aquí sense haver de ser-hi, i com pot alterar això l’ecosistema mallorquí.

La venda d’animals serà en el carrer d’Avall i en els carrers dels voltants hi haurà l’exposició i venda de maquinària agrícola. En el mercat d’alt també hi haurà un mercadet de productes ecològics i, devora, un hortet ecològic realitzat per l’Associació de la 3a Edat i pels alumnes del CEIP Rodamilans. També allà tendrà lloc la tradicional tosa d’ovelles, per part de Maties Caral.

La regidora de fires, aquests dies "va de cul", contestant cridades i negociant amb firaires i mercaders.

La regidora de fires, aquests dies “va de cul”, contestant cridades i negociant amb firaires i mercaders.

 

Es manté el pressupost

El pressupost per a la fira d’enguany és d’uns 15.000€. Es preveu de recaptar uns 7.000€ pel lloguer dels trasts. A tall d’informació, el cost de sa fira de l’any passat va ser de 14.500€, i es recaptaren uns 6.500€.

Com cada any s’incrementarà la dotació policial (es contractaran policies locals de municipis veïns fins a completar una quinzena d’efectius). També, com cada any, la Guàrdia Civil controlarà als accessos al poble i les carreteres.

S’ha fet publicitat en les principals cadenes de ràdio, com ara Cadena Ser, 40 Principales, UH ràdio, etc. Aquest dissabte els principals diaris de Mallorca publicaran un especial sobre la fira de Sineu.

Demà us informarem d’altres actes programats pel cap de setmana de sa fira.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: