Què puc fer, aquest cap de setmana, a Sineu? [ESPECIAL FIRA DE MAIG]

Sa Fira d’enguany, aquest 1 de maig, diumenge, posarà èmfasi en la seva part agrícola i ramadera, i també tocarà de prop la sostenibilitat (per exemple, les espècies invasores que afecten la natura mallorquina), segons ens va explicar la regidora de fires, Magdalena Genovart (fes clic aquí).

Tanmateix, aquest cap de setmana té molts altres esdeveniments, festius o culturals, que completen el programa de la fira més important de Mallorca (per antiguitat, privilegis reials, etc.). Teniu per triar!

Presentación1

 

CIRC

Espectacle del Circ Bover [divendres]

El Circ Bover farà avui un espectacle de carrer, Dimoniarrus, a partir de les 20:30h, per promocionar l’exposició dels dimonis (vegeu més avall). Serà pels carrers cèntrics del poble.

dimoniarrus escoles

 

EXPOSICIONS

Dimonis [divendres]

Com ja vàrem informar fa tres mesos (fes clic aquí), Sineu serà el primer municipi que acollirà l’exposició itinerant del projecte ‘Un any de mil dimonis’, de la Fundació Pare Ginard amb la col·laboració del Consell de Mallorca, que vol donar a conèixer el món dels dimonis a Mallorca. L’exposició compta amb fotografies de Juan José Luna “Potti” (que ha col·laborat alguna vegada amb Díngola) i textos de Rafel Ginard. L’exposició recorrerà fins a vuit municipis més. Serà a la sala d’exposicions de l’Ajuntament des d’avui 29 d’abril fins al 22 de maig.

Instagramers a l’Écafè [divendres]

Un grup d’usuaris d’Instagram, organitzats per Macià Puiggròs, col·laborador de Díngola, exposarà durant aquests propers mesos una sèrie de fotos fetes amb mòbil, en les parets de l’Écafè. Hi participaran una dotzena de fotògrafs, alguns sineuers (Apolònia Tarongí) o ben coneguts a Sineu [com la binissalemera Catalina de Plaça, els col·laboradors de Díngola Guillem Mayol -Sta. Margalida- i Arnau Amengual -Petra-, la inquera Llibertat, i el conegut Palmaciutat, na Marga Guida -Costitx-]. El que es recapti amb les vendes de fotos serà destinat a l’ONG La Sonrisa Médica.

75 anys de C.E. Sineu [diumenge]

La mateixa exposició que hi va haver en la festa dels 75 anys d’història del club (fes clic aquí). Serà a la Quartera d’alt.

Much de Reig [diumenge]

Com cada any, la Muchal Foundation organitza exposició en el carrer de Sant Francesc. Enguany l’exposició serà de fotos de temàtica mucal enviades per particulars, i hi haurà el tradicional concurs de dissenys per a la camiseta oficial de la Mucada del 14 d’agost.

 

OCI NOCTURN

Dissabte de sa Fira [dissabte]

El dissabte de sa Fira és un dels dies en els que els restaurants omplen. Després hi ha festa pels més marxosos. Habitualment Can Castell, Écafè i Vi-és organitzen festetes. Així, a l’Écafè hi actuarà el grup Madona, a Vi-és hi actuarà el DJ sineuer Pep Toni Feixas. Pels més joves, en el polígon, festa dels quintos 96 amb Biel Castell i Àngel Jurado, entre altres.

Tardeo [diumenge]

Horabaixa de sa fira, a l’Écafè, amb pintxos i ambient de fira.

 

CONCERTS I BALL

Concert de swing a sa plaça [diumenge]

Tradicionalment sa fira de Sineu aplega dotzenes de milers de persones que omplen el casc urbà durant tot el matí, però després del migdia la gent es concentra més en Es Fossar. Per mirar de mantenir l’afluència de gent a sa plaça, l’Ajuntament hi ha organitzat una jornada de swing a partir de les 16:30h. “És un experiment, i ja veurem com va” digué la regidora.

 

CONFERÈNCIES

Presentació d’un Pla de Millora Genètica [divendres]

Avui divendres a la sala de batles de l’ajuntament la Conselleria d’Agricultura i l’empresa pública SEMILLA presentaran un pla estratègic de millora genètica de les races autòctones. Per altra banda, per demà dissabte estava prevista una conferència del biòleg i professor d’institut Gabriel Vicenç (exconseller amb el darrer pacte de progrés) sobre espècies invasores, però s’ha hagut d’anul·lar per motius personals.

 

 

ALTRES ACTIVITATS

Retrat de l'activista cultural i polític Josep Picó.

Retrat de l’activista cultural i polític Josep Picó.

Cessió d’un retrat [dissabte] [col·labora: OCB/Díngola]

Cessió a l’Ajuntament d’un retrat de l’activista i polític Josep Fuster Picó (1881 – 1911), per part de Joana Bonnín Bonnín (descendent). Serà a la sala de batles a les 18h. Hi col·labora Díngola, que en el seu darrer número de la revista en paper treu un reportatge sobre aquest polític.

Contacontes [diumenge]

Contacontes de temàtica dimoniera, a càrrec de na Caterina Contacontes, el diumenge a les 18h en el Claustre de l’Ajuntament.

Tir amb fona [diumenge]

El dia de sa fira els més petits podran gaudir d’una demostració i pràctica de fona en una activitat organitzada pel Consell de Mallorca, a devora l’estació.

 

+info:

https://dingola.net/2016/04/28/magdalena-remirada-regidora-de-fires-ens-explica-quina-fira-tendrem-diumenge/

La regidora de fires, aquests dies "va de cul", contestant cridades i negociant amb firaires i mercaders.

La regidora de fires, aquests dies “va de cul”, contestant cridades i negociant amb firaires i mercaders.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: