La festivitat del Corpus, més participativa que mai

imageEnguany, la festa del Corpus s’ha celebrat de manera diferent a Sineu. A instàncies del rector Guillem Feliu, s’ha incentivat la participació amb un concurs d’enramellar carrers. Carrers amb enramades i estores florals, amb una vintena d’inscrits, va fer que tot el recorregut de la processó d’ahir diumenge fos una explosió de colors i olors. El jurat, format per Joana M. Mestre, Maria Tugores, Xisco Mulet i Miquel Puiggròs, varen fallar el concurs i en va resultar guanyadora la casa ubicada a la placeta de les Germanies núm. 4 –ca madò Coloma Puput-. Tothom va tenir premi; tant l’Ajuntament com una gran part de comerços i establiments de restauració varen participar aportant gran quantitat d’objectes i de vals.

La d’ahir va ser una festa molt lluïda i com va dir el rector es va veure que som capaços d’enramellar els carrers tant per festes populars com el Much, com per una festa religiosa tan important com és el Corpus.

El recorregut de la processó d’enguany va començar a sa Plaça, i va continuar cap al carrer Major, placeta de les Germanies, carrer Escultor Blanquer, carrer del Bous, carrer de la Rosa i sa Plaça de nou. Va comptar amb la participació de la Banda Municipal de cornetes i tambors, seguida de la recuperada Bandera Eucarística, els fidels, els nins i nines de Primera Comunió, el pas de la Custòdia portat pels pares i les autoritats eclesiàstiques i civils.

Recordem que la festivitat del Corpus se celebra el segon dijous després de Pentecosta o Pasqua Granada, cinquanta dies després de Pasqua -d’ençà de 1990 se celebra el diumenge següent-. Es tracta de la commemoració de la institució de l’Eucaristia, és a dir, del sagrament cristià que commemora el darrer sopar de Crist, és l’adoració a l’hòstia consagrada que simbolitza el cos de Crist.

A més a més de ser una festa religiosa -una de les més importants de la cristiandat catòlica-, la celebració del Corpus fou en els seus orígens, i encara ho és en molts de llocs, la festa ciutadana per excel·lència que es manifesta amb una processó general, on participa tot el poble, i de caràcter festiu amb una dimensió lúdica.

El pare Ginard, quant a la festa a Sineu, en fa la següent descripció:

A Sineu, la processó del Corpus, segueix distints itineraris. Això ve del fet que procuraven passar per davant ca els senyors del poble i un any en complaïen uns i l’altre any, uns altres. No era possible passar, cada any, per davant ca tots els senyors. A la processó del Corpus els nins duien un ramell de flors i dins el ramell una candela”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: