Baixa 15 euros la tarifa de l’escoleta i es reforça el projecte educatiu

El consistori ha aprovat l’ordenança de l’escoleta, que modifica el reglament anterior, i que contempla una baixada de tarifes. Amb caràcter general, el preu mensual serà 15 euros més barat; per tant, 190 euros. Pels no residents a Sineu, en canvi, la minva és de 20 euros “per incentivar que si l’escoleta no s’omple amb infants del poble, la tarifa sigui atractiva per les famílies dels pobles del voltant”, digué el regidor d’Educació, Miquel Gelabert, Confit. La norma també té en compte les famílies nombroses, que pagarien 80 euros per infant, i aquells nuclis familiars amb rendes més baixes i pels quals també es preveuen bonificacions. Un altre aspecte econòmic novedós és que s’hauran de pagar 50 euros durant el mes de juliol maldament l’infant no acudeixi a l’escoleta. Gelabert ho justificà al·legant que es feia per no posar en perill la viabilitat del centre.

Així i tot, Confit subratllà, més enllà dels números, el projecte pedagògic que inclou la nova ordenança, més constructiu que l’anterior i amb un major grau d’interacció entre el centre i les famílies. De fet, el regidor mencionà que les educadores s’havien introduït a noves tècniques pedagògiques a escoletes pioneres de Catalunya. A més, també s’ha creat un consell escolar per reforçar la comunicació i la participació entre tots els membres de la comunitat educativa.

El portaveu del PP, Tomeu Mulet, es resistí a donar per bona l’ordenança perquè “els 50 euros del mes de juliol no van amb consonància amb allò que predicàveu de que en educació el que compta no és perdre-hi doblers, sinó creure en el valor pedagògic” i perquè el text no reflecteix les subvencions de la conselleria per les places d’escoleta. Gelabert digué que no s’ha fet així perquè les subvencions no estan encara confirmades. El cap de l’oposició també opinà que l’estudi econòmic s’havia fet a l’aviada.

L’ordenança sortí endavant amb els únics vots favorables de l’equip de govern.El PP s’abstingué en la votació “perquè el text es podrà millorar amb les al.legacions”, digué Mulet. Sineu s’ho Mereix també s’abstingué.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: