Acaba el XXXII Pla de Mallorca: Àlvarez es fa amb la regularitat, Ferriol amb la sub-23, i Rayó amb la victòria de fèmines

L'arribada, avui matí, a meta.

L’arribada, avui matí, a meta.

Amb l’etapa celebrada a Sineu, aquest diumenge ha acabat l’edició del 2016 del Trofeu Pla de Mallorca, sens dubte la millor cursa per etapes del calendari del ciclisme amateur i d’elit de Mallorca.

L’organització ha volgut retre homenatge al jove sineuer Miquel Jeroni Gelabert, que ens va deixar a resultes d’un desafortunat accident, ara fa just quatre mesos. Per això, tant al Pla petit com al gran, hi ha hagut sortida neutralitzada des de la plaça des Fossar fins a sa teulera de la carretera de Lloret, on s’ha dedicat un minut de silenci.

Pel que fa al Pla petit, han pres la sortida 105 corredors. Podem contar un nou èxit de Tomàs Álvarez, que ha entrat segon a l’etapa, ha avançat un lloc a la classificació general i s’ha fet amb la classificació de la regularitat (jersei blau). Tomàs ha quedat segon de la general. Llorenç Ferriol s’ha fet amb el primer lloc de la classificació de la categoria sub-23 i ha quedat setè de la classificació general. La sineuera Cati Rayó, que ha corregut totes les etapes, s’ha fet amb la primera posició de fèmines. El guanyador del Pla petit ha estat Gustavo Fassanelli.

Pel que fa al Pla gran, han pres la sortida 88 corredors, tot i que a la general només han acabat puntuant 33 ciclistes. Hi ha hagut quatre escapats que no puntuaven per a la general i que han tret 50 segons d’avantatge al pilot. Els ciclistes de l’AC Sineu han ocupat els següents llocs de la classificació general: Jan Eric Schwarzer el 9è, Toni Vallcaneras a la posició 17, Bartomeu Amengual a la 18, Xema Estela a la 28 i Mateu Alomar a la posició 29. El guanyador del Pla gran ha estat Alberto Muntaner.

Cal destacar, un any més, la important tasca dels veterans de l’AC Sineu en el montatge i desmontatge, a totes les etapes del Pla, de la infraestructura necessària per el lloc de sortida i arribada i del pòdium.

Divendres que ve hi ha el tradicional sopar i entrega de trofeus al restaurant “El Cruce” de Villafranca.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: