Collita irregular de cereals a Sineu

Els pagesos sineuers constaten que enguany la collita de cereals és irregular. A gran part del terme, les temperatures suaus de l’hivern i la manca de pluja, han perjudicat el creixement de la planta. Els pagesos i propietaris d’una recol·lectora, Colau Torres Bernat de son Marron (Artà, 1950) i Joan Amengual Gelabert perdiu (Sineu, 1989), ja fa tres setmanes que treballen, les condicions meteorològiques tan adverses han provocat un escurçament del cicle vegetatiu de la planta, sense que el gra de cereal s’hagi pogut desenvolupar plenament, i han avançat la temporada que preveuen durarà dues setmanes més.

Començaren amb la sega i recol·lecció del favó, ahir a la zona de son Llebrés i es Molí d’aigua recollien blat, ordi i civada, deixant per més envant els camps de cigrons. N’és una mostra de la mala anyada el fet d’haver de deixar part del sementer sense segar o només recollir una saca de blat en una quarterada.

En Colau, amb més de quaranta-cinc anys d’experiència emprant aquesta maquinària agrícola, es queixa de la volatilitat del mercat ja que es recullen els cereals sense tenir preu i no hi ha garanties d’un preu adequat per al productor, a més a més, enguany, a la poca producció, s’hi suma el fet que el gra és més petit i això pot repercutir negativament en la fixació del preu.

(Article de Joan Vanrell i Torelló)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: