Curolla: “si s’hagués fet una consulta demanant si posàvem les aigües brutes a Sineu, hagués sortit que no”

Jaume Ferriol, en primer pla, donant de l'escultura.

Jaume Ferriol, en primer pla, donant de l’escultura.

Jaume Ferriol Curolla, batle quan es va instal·lar l’estàtua, i ara propietari d’aquesta, ens dóna la seva opinió sobre la consulta realitzada pel consistori. Ferriol va rebre l’estàtua de Klaus Drobig l’any passat i va decidir de donar-la a l’Ajuntament. L’Ajuntament però va decidir sotmetre a votació l’acceptació de l’estàtua.

L’exbatle troba que no es poden fer segons quins tipus de consultes, perquè el que ha de prevaldre és l’opinió dels experts. Explica que ell ja sabia per exemple que Pavarotti hauria de retirar el cadafal, encara que una consulta hagués establert que s’havia de mantenir, perquè la comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca així ho havia establert.

De tot això en parla en la propera Díngola en paper, que surt d’aquí una setmana i mitja, i que inclourà l’opinió d’un historiador de l’art, una arquitecta i un gestor cultural. Us avançam les tres darreres preguntes de la conversa que avui hem tengut amb Ferriol.

 

Jaume, tan malament està l’escultura?

-Ca! Les columnes s’han tombat un poc, perquè no oblidem que du tres dècades instal·lada. Això no és cap sorpresa: era previsible. Però estau segurs que els filaments podrien durar cent anys més. Es tensen els fils i ja està.

A veure, independentment del resultat de la consulta, el que és innegable és que l’escultura -amb 28 anys de vida- ja és una icona del municipi…

-És que jo considerava que aquesta escultura ja era del poble! No calien papers. De fet, quan Klauss va deixar l’estació, la se’n volia dur al Golf de s’Era de Pula, i vàrem ser en Toni Mariner i jo mateix que el pressionàrem perquè la deixàs a Sineu, perquè donava cert prestigi al poble.

I ara doncs?

-Rafel Sastre i Pep Company ja estan avisats. En només un dia es podrà desmuntar l’estàtua. Un ferroveller de Muro m’ha dit que la comprarà pel metall. Potser quan surti la nova Díngola l’escultura ja estarà retirada.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: