Ordenança contra el “botelló”

Fou el 25 de gener de 2010 quan el Ple de l’Ajuntament va aprovar l’ordenança municipal del consum indegut de begudes alcohòliques a la via pública. Però fins ahir, dia 2 d’agost, no ha entrat en vigor amb la seva publicació al BOIB. La deixadesa de l’anterior govern municipal ha estat la causa d’aquesta demora de més de 6 anys.

Amb aquesta ordenança es regula la venda i el consum indegut de begudes alcohòliques a les vies i espais públics del terme de Sineu. Només es permetrà en ocasions com les festes populars i patronals, concerts o altres esdeveniments similars, i sempre amb autorització municipal. És el cas, per exemple del dia del Much, on un Ban del batle permetrà la venda de begudes alcohòliques a través de “barres” instal·lades a la via pública, prèvia autorització municipal. En tot cas, s’hauran de fer servir tassons de plàstic.

El que queda especialment prohibida és la pràctica del “botelló” (botellot, botellada), entesa com el consum de begudes alcohòliques, no procedents de locals autoritzats, per un grup de persones i que com a resultat de la concentració d’aquestes persones o de l’acció de consum, es puguin causar molèsties al veïnatge o es pugui deteriorar la salubritat de l’entorn.

L’ordenança estableix un règim sancionador on la sanció màxima pot arribar als 3.000 €, estipulant-se una bonificació del 50% si es paga en el període de 10 dies des de que es notifica la sanció.

També permet la substitució de les sancions per treballs en benefici de la comunitat.

L’ordenança determina que l’Ajuntament impulsarà campanyes informatives que consciencïin el positiu de la no ingestió abusiva d’alcohol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: