El Pla de Mobilitat reduirà la velocitat a certs trams del vial de circumval·lació

Els voltants de l'estació de trens i autocars són una àrea que, en certs moments, pot ser perillosa. Cal tenir en compte que, en aquest bocí de via, també hi ha dos restaurants i un supermercat. En el carrer de s'Estació, que és part del vial, la velocitat dels cotxes a vegades és massa elevada, i ara el pla de mobilitat la vol reduir.

Els voltants de l’estació de trens i autocars són una àrea que, en certs moments, pot ser perillosa. Cal tenir en compte que, en aquest bocí de via, també hi ha dos restaurants i un supermercat. En el carrer de s’Estació, que és part del vial, la velocitat dels cotxes a vegades és massa elevada, i ara el pla de mobilitat la vol reduir.

Demà s’inicien les tasques de pintura i senyalització del nou pla de circulació en els voltants del CEIP Rodamilans, com vàrem informar ahir (fes clic). La reforma circulatòria en els voltants del centre implicaran nous passos per a vianants, en concret en el carrer de Tramuntana (que és part del vial) i del carrer de son Costa (el que puja des del centre escolar cap a l’interior del poble).

De fet, el consistori té previst que un carril bici pugi pel carrer de son Costa cap al carrer dels Bous, i en els carrers afectats s’han previst aceres de més d’1,4 metres d’amplada. També hi haurà algun tram de carrer que serà exclusivament per a vianants i bicicletes. Just davant l’entrada del CEIP Rodamilans s’instal·laran bandes sonores reductores de velocitat.

Una altra zona del vial de circumval·lació on es regularà millor el trànsit és en els voltants de l’estació de tren i autocars de Sineu. En el carrer de l’Estació (el del restaurant sa Fàbrica i les assegurances Axa, per entendre’ns), que es part del vial, envers de col·locar bandes sonores reductores de velocitat en el trespol, s’optarà per redistribuir els llocs d’aparcament i s’estrenyerà la calçada: s’alternaran els cordons d’aparcament a banda i banda (un bocí tendrà els aparcaments a la dreta, el següent bocí a l’esquerra, després a la dreta, etc.), els carrils de circulació seran més estrets, i es col·locarà mobiliari urbà en llocs estratègics que eviti excessiva velocitat dels vehicles. El carrer d’Avall (el del restaurant Tarantino, per entendre’ns) tornarà a ser de doble sentit, amb alternança mensual d’estacionament a banda i banda.

Aquestes mesures corresponen totes a la fase 1 del nou pla que pretén crear un Sineu més sostenible. Cal recordar que per decidir totes aquestes mesures, la regidoria de mobilitat s’ha assessorat amb la consultora mediambiental Gram.

 

Notícia relacionada:

https://dingola.net/2016/09/13/com-sera-la-circulacio-en-el-centre-del-poble-segons-el-nou-pla-de-mobilitat/

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: