Tot a punt per celebrar l’efemèride de la benedicció de l’engrandiment de l’església

20160917-203413.jpg

Demà, 18 de setembre, farà 135 anys de la benedicció de l’engrandiment de l’església parroquial. Aquesta efemèride es celebrarà amb una missa d’acció de gràcies, a les 19:30h, amb la presència dels descendents dels benefactors de les famílies Espanya, Font i Damento i de la Corporació Municipal, per l’implicació de l’Ajuntament en la Junta d’Obres. A més a més d’una explicació de l’entrellat de les obres d’engrandiment, s’ha grafiat al paviment del temple el perfil de la capçalera de l’església inicial -feina realitzada per l’escultor local Miquel Gelabert Titina-, s’ha instal·lat una làpida recordant el mecenatge de les esmentades famílies, s’ha recol·locat la làpida que recorda la dedicació de l’església a Santa Maria de Sineu per part del bisbe Teodor Úbeda en ocasió del primer centenari, es mostrarà el quadre del comte Josep d’Espanya i Rossinyol de Defla -obra del pintor Ricard Ackerman- que habitualment es troba a la sagristia i la ‘cadira del comte’ que es va fabricar amb donatius particulars en senyal d’agraïment per haver assumit les despeses de les obres. Com diu el rector Mn. Guillem Feliu, aquests tipus d’actes ens fan valorar el patrimoni col·lectiu que és l’església parroquial i pendre consciència de l’esforç dels nostres avantpassats per bastir-la.

20160917-203426.jpg

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: