Com serà la nova Díngola que ja tenim enfornada?

La nova Díngola us tornarà apropar tota l’actualitat del municipi: cultural, política, social, esportiva… Ja és la vint-i-tresena revista en paper, que inclourà una cinquantena de notícies. Us fem un avanç d’algunes d’elles.

dingola

Cementiri

Estem en uns dies en que el cementiri és protagonista. Potser el cementiri és un lloc sovint evitat per moltes persones, perquè és un lloc que produeix melancolia i conserva el record d’éssers estimats que ja no hi són, i només quan arriba Tots Sants aquestes s’acosten a les tombes per a netejar-les i endiumenjar-les. Díngola sortirà just després de Tots Sants, i per això mateix farem un repàs a la situació actual del nostre cementiri i quins projectes de futur té sobre la taula el consistori.

Pla de Mobilitat

La nova Díngola us explicarà com serà d’aquí a uns mesos la circulació de vehicles i persones a Sineu. El nou Pla de Mobilitat ja s’ha iniciat en dos bocins del casc urbà (voltants del CEIP Rodamilans i voltants de l’estació de tren) però haurà de continuar en breu cap al centre del poble (sa Plaça, es Fossar, carrer dels Bous, etc.).

Hotels a Sineu

Demà dilluns una proporció molt gran d’hotels de platja de Mallorca tanquen. S’acaba la temporada alta i, durant l’hivern, només una proporció d’hotels roman oberta a les Balears (hotels de ciutat, hotels rurals i alguns –pocs– hotels de platja que viuen de l’Imserso). I a Sineu, quina és la situació dels hotels? Quantes places hoteleres hi ha? Què val dormir a Sineu?

Església

La imatge de la façana del més majestuós edifici del municipi, l’església de Santa Maria, ja du massa anys difuminada darrere una tela verda per unes suposades obres que no s’han fet. Per què no es fan les obres de restauració previstes? Fins quan la imatge de l’edifici romandrà així?

La festa més solidaria

La Mucada ha esdevingut la festa més solidaria de Mallorca, donant una doblerada cada any a entitats o institucions que es dediquen als afers socials o a l’ajuda dels desfavorits. Us explicarem a qui ha destinat enguany la Muchal Foundation els doblers sobrants de la festa més esperada de l’any.

Monges tancades

La mort de sor Paquita fa dues setmanes va precipitar els esdeveniments i fa uns dies la darrera monja tancada tancava les portes del convent per no tornar-hi. Ara és una instal·lació buida. Us ho explicarem.

Queden verges?

Fa una setmana celebràrem les verges, una festa amb bastanta tradició a Mallorca. A Sineu, fa un temps, era habitual menjar bunyols, beure mistela, i que grups de joves anessin a les cases de les al·lotes per cantar clavelitos baix del balcó. Però, d’on surt aquesta celebració? Us ho expliquem.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: