L’Ajuntament proposa contemplar onze elements patrimonials il·luminats

CONTRALLUM [de llum] m Posició en què l’objecte rep la llum del costat oposat pel qual hom el mira.

A Vall de Boi (Lleida) es celebra una Nit de les Llums, que també treballa la llum i el patrimoni.

A Vall de Boi (Lleida) es celebra una Nit de les Llums, que també treballa la llum i el patrimoni.

Contrallum, el primer festival de la llum que promou l’ajuntament neix aquest divendres amb la finalitat de posar en valor part del patrimoni sineuer mitjançant intervencions lumíniques. L’elecció del dia no és arbitraria, l’11 de novembre és la festivitat de Sant Martí a qui la tradició cristiana li atribueix el següent fet:

“Essent Martí un militar romà va trobar un captaire, despullat i mort de fred, a les portes d’Amiens. Sense pensar-ho gens, agafà l’espasa, tallà la capa que duia i en donà una de les dues meitats al pobre marginat social, dient-li que li la donava en nom de Crist. Quan va pronunciar aquest nom, el cel es va obrir, el sol s’encengué i aparegué per primera vegada en la història un gran arc de colorins de banda a banda de la Terra”.

L’associació d’aquesta celebració amb la llum (l’arc de Sant Martí) dóna peu a una proposta que parteix de la premissa de què il·luminar el patrimoni és gaudir-lo, tal i com recalca la regidora Magdalena Genovart. La fórmula és senzilla, diverses accions que resultin espectaculars pel seu concepte i participatives en la seva realització -que pugui facilitar l’acceptació general de la proposta en aquesta primera edició.

Les instal·lacions lúminiques ens permetran veure una fesomia diferent de la Creu dels Morts, del Claustre del Convent de Jesús-Maria (l’Ajuntament), de la costa de son Cleda, del Monument del Centenari (el Lleó) a la plaça de Sant Marc, de Es Mercadal, de la Quartera, de les escales del Palau, del carrer de les Parres, del Portalet de l’església conventual de les monges tancades, de sa Plaça i de l’església parroquial (onze espais per un dia onze especial). Tot això complementat amb espectacles musicals i recitals poètics.

Aquesta primera edició del festival compta amb la participació d’associacions com el Club Bàsquet Sineu i els Dimonis de sa cova des Fossar, i de la Biblioteca Municipal amb el taller de fanalets de la passada setmana que va ser molt participatiu. Es mostraran les seves creacions als carrers de Sineu entre les 20 i les 22h.

+info:

https://dingola.net/2016/11/08/aquest-divendres-contrallum/

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: