Inauguració de l’exposició “Ramon Llull, escriptor rodamon”.

L’any Llull, en motiu del setè centenari de la seva mort, arrancà a Sineu amb la restitució de la pintura del beat a l’església parroquial acompanyat de la lectura de fragments de la seva obra per alumnes de l’IES Sineu. La delegació de l’OCB de Sineu li dedicà una portada de la revista Díngola amb la reproducció d’una pintura del pensador obra del pintor sineuer Josep Pons Frau i ens acostà a la seva persona de la mà del professor Joan Carles Simó que impartí la conferència “Ramon Llull, un geni polifacètic” a l’oratori de Sant Josep.

Ara, per cloure aquesta commemoració, la Parròquia d’e Santa Maria de Sineu acollirà fins al 7 de gener l’’exposició itinerant “”Ramon Llull, escriptor rodamon””. Amb aquest títol, extret dels escrits del pare Miquel Batllori, es presenta al nostre poble un dels més grans filòsofs i literats que ha donat l’’Edat Mitjana europea. S’inicia el discurs expositiu amb una cronologia repassa els trets biogràfics més destacats de la seva vida, així com una mirada a l’’època que li tocà viure. A l’’exposició s’’expliquen els seus viatges, els contactes amb altres religions i amb corrents teològics i filosòfics diversos. Finalment, es fa un repàs a la producció literària de Llull que, encara que no ens hagi arribat en la seva totalitat, és extensa -265 obres conegudes a dia d’avui-.

Aquesta exposició, que s’inaugurarà demà 14 de desembre a les 19:30h, és una iniciativa del Bisbat de Mallorca i del Consell de Mallorca, i n’és comissari Bartomeu Martínez Oliver. El rector Mn. Guillem Feliu considera aquesta iniciativa d’acostar Ramon Llull com el personatge més universal mallorquí de tots els temps que ha influït en la cultura i ciència mundial posterior ens engrescarà a tots a voler conèixer més coses d’ell. Romandrà oberta al públic mitja hora abans i mitja hora després de les misses parroquials i els dimecres, dia de mercat, durant tot el matí.

2016-12-12-quequi_ramon-llull

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: