Antònia Romero publica el seu primer article en una revista especialitzada en Biologia Vegetal

Antònia Romero treballa en el grup de recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterranies, de l'àrea de Fisiologia Vegetal de la UIB. Va ser parella d'Amador Gacies durant dos anys, en la festa del Much de Reig.

Antònia Romero treballa en el grup de recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterranies, de l’àrea de Fisiologia Vegetal de la UIB. Va fer parella amb Amador Gacies durant dos anys, com a protagonistes principals de la festa del Much de Reig.

El rendiment de la recerca universitària es mesura, en part, pel nombre d’articles publicats en revistes internacionals especialitzades (especialment quan parlem de disciplines científiques). Ja fa temps que la universitat balear, la UIB, està en posicions bastant altes en els rànquings de rendiment, d’influència i de prestigi, i de fet, fa unes setmanes es va saber que dos investigadors de l’àrea de Fisiologia Vegetal (els doctors Hipólito Medrano i Jaume Flexas) estan entre els més influents del món (en concret, entre els més citats a nivell estatal segons el rànquing Highly Cited Researchers). Amb ells treballa la que va ser Muca de Reig durant els anys 2011 i 2012, Antònia Romero Munar.

La notícia és que un article d’aquesta biòloga mucal ha estat publicat per la revista Plant, Cell & Environment, un journal americà que es publica mensualment des de l’any 1978, i una de les referències en biologia vegetal. L’article, “Arbuscular mycorrhizal symbiosis with Arundo donax decreases root respiration and increases both photosynthesis and plant biomass accumulation”, signat per Néstor Fernández, Miquel Ribas Carbó, Jaume Flexas, Elena Baraza, Igor Florez Sarasa, Alisdair Robert Fernie i Javier Gulías, a part de l’esmentada Antònia Romero, va ser publicat en el número de gener de la revista.

L’article mostra un estudi realitzat pel departament de Romero, de com afecta la simbiosi amb micorizes arbusculars al metabolisme respiratori i fotosintètic de les plantes. Per entendre’ns, en llenguatge planer, l’article explica com afecta metabòlicament a la canya de Sant Joan (Arundo donax) la simbiosi amb fongs Rhizophagus irregularis i Funneliformis mosseae. Podeu llegir l’article –en anglès– aquí (feu clic).

 

+info relacionada:

Universitat de les Illes Balears

Dos investigadors de la UIB, entre els més citats del món

La influència de les universitats es mesura (entre altres coses) pel nombre d'articles publicats pels seus investigadors. Antònia Romero ha publicat el seu primer article en una revista especialitzada en Biologia Vegetal.

La influència de les universitats es mesura (entre altres coses) pel nombre d’articles publicats pels seus investigadors. Antònia Romero ha publicat aquest gener el seu primer article en una revista especialitzada en Biologia Vegetal.

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: