S’inicia la Quaresma amb el trasllat de La Sang

La Sang (foto: Macià Puiggròs).

La Sang (foto: Macià Puiggròs).

Avui és Dimecres de Cendra (dies cinerum) i es correspon al primer dia de la Quaresma, tot just acabat de passar el Carnaval. Aquest dia pot variar anualment segons es celebri la Pasqua que ha de coincidir amb el primer diumenge després de la primera lluna plena de primavera, es compten 40 dies abans del dia de Pasqua, donat que no es compten els diumenges. Per tant, es considera que la Quaresma dura 7 setmanes. Per tant el Dimecres de Cendra pot variar entre el 4 de febrer i el 10 de març. Enguany s’escau avui 1 de març.

A les 19h, a l’Oratori de Sant Josep, s’iniciarà la litúrgia del Dimecres de Cendra i es traslladarà el Santcrist de la Sang de l’Hospital a l’església parroquial on romandrà fins al Diumenge de Rams. Seguidament, ja al temple parroquial, es continuarà amb la celebració amb la imposició de cendra al cap dels fidels en forma de creu, com a signe de caducitat de la condició humana -la jaculatòria repeteix “Pols ets i en pols t’has de convertir”-. La cendra beneïda prové de la crema dels rams d’olivera sobrants del Diumenge del Ram de l’any anterior.

(foto: Macià Puiggròs)

Notícia equivalent de l’any passat: aquesta (fes clic)

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: