Comença la Quaresma, amb el trasllat de La Sang a l’església

La Sang (foto: Macià Puiggròs).

La Sang (foto: Macià Puiggròs).

Ja han passat les sis setmanes i els cinc dies que ens indicava l’enfilall de neules del llantoner de l’església parroquial per arribar des de Nadal al Dimecres de Cendra. Tot just avui s’inicien les set setmanes de Quaresma per preparar l’ànima mitjançant la reflexió i l’oració per la festa més important en la religió catòlica, la Pasqua. A les 20h, a l’Oratori de Sant Josep, s’iniciarà la litúrgia del Dimecres de Cendra i es traslladarà el Santcrist de la Sang de l’Hospital a l’església parroquial on romandrà fins al Diumenge de Rams. Seguidament, ja al temple parroquial, es continuarà amb la celebració amb la imposició de cendra al cap dels fidels en forma de creu. La cendra beneïda prové dels rams d’olivera sobrants del Diumenge del Ram de l’any anterior i com es costum al nostre poble les encarregades d’elaborar-la són les monges tancades.

info relacionada: aquesta (fes clic)

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: