“…que l’amor d’heroi és una guerra” [Para(noies) miquelianes]

Molts no ho sabeu, però jo també vaig tenir una època literària, poètica. Els “intel·lectuals de veres” que me seguiu, potser us en riureu del meu estil, i teniu raó, però en aquell temps era el que hi havia. No es cap secret el meu fanatisme cap a cantautors com Joaquin Sabina, Andres Calamaro, o Ismael Serrano, i crec que la seva influència es veu un  poc reflexada en els meus versos.

Ha entrat la primavera… Dia 23 és Sant Jordi. Amor, roses, llibres. Feia temps que no feia res per aquest dia, i enguany m’hi pos amb temps. Aprofitaré Díngola per recuperar una dotzena de poemes eròtics o sentimentals publicats entre el 2007 i el 2011. Si us agraden, bon profit. I si us arriben a l’ànima, encara més satisfet quedaré. I si no us diuen res, tancau la finestra i tan amics com sempre.

L’amor és una guerra

Caiguda de la tarda
Ones que vénen i van
Ones dolces, ones punyents
Ona singular que me derrota
I no veig manera d’atrapar-la

Van i vénen, vénen i van
I guanyo jo o guanyen elles
Lluita eterna per atrapar ones dolces
Se m’ha acabat el temps d’heroi
Jo ja no vull batallar més

Que l’amor d’heroi és una guerra
I jo ja cerc la pau
Que no m’arriba l’ona singular
Aquella que, sense fer renou
Comparteix l’espasa amb mi

Caurà la nit plàcida
Quan l’ona singular me doni pau
Guardarà la meva espasa
Però m’haurà ferit el cor
Mort l’heroi, morta la guerra

 

Miquel Puiggròs Noguera

Publicat el 23 de juliol del 2007.

Versió original: el podeu llegir a Relats en català, fent clic aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: