Les anècdotes i curiositats del que portem de festes

L’Écafè va haver de retirar un vidre que pesa 300 quilograms

L’Écafè va muntar una festa del rock català després del concert de Sopa de Cabra del passat divendres. El fet és que l’Ajuntament no els havia donat permís per posar barra en el carrer, perquè els organitzadors del concert tenien en exclusivitat aquest aspecte. L’Écafè va decidir retirar l’enorme vidre que ocupa gran part de la façana, per així poder posar una barra just allà on és aquest vidre. Feren falta 6 persones per retirar l’enorme finestrall. La jugada els va sortir rodona i el local va omplir fins gairebé les 7:30h de la matinada.

Biel, va per tu

Un dels moments més emocionants del concert de Sopa de Cabra va ser quan el líder del grup, Gerard Quintana, va dedicar una cançó al sineuer Biel Llull ‘Bovet’, mort en accident ara fa quasi onze mesos, que era seguidor seu.

Sineu en el cor

Sopa de Cabra du Sineu en el cor i ho va demostrar durant tot el concert, fent referències constants al concert de fa 26 anys.

Bona Nit, malparits!

Amb aquesta frase de Gerard Quintana, ja famosa, va començar el concert. Com fa 26 anys, sols que aquesta vegada no plovia. Molta gent encara estava fent coa per entrar.

Sense demanar DNI

L’aglomeració de gent va fer que fos impossible controlar qui duia el carnet d’identitat i qui no, per verificar el descompte de resident que tenien els sineuers. Al final, es deixava accedir a tothom sense ni tan sols demanar identificació. N’hi havia que deien “si ho se abans, no la compr”.

Unes 4000 persones

Més o menys 4000 persones assistiren al concert, poc menys de la meitat del concert de fa 26 anys (que aplegà 10000 persones). Les mesures de seguretat avui en dia són molt diferents a les d’aleshores, i l’aforament permès és molt menor.

Milers de càmeres filmant ‘El far del Sud’

Durant alguna cançó emblemàtica, com ara ‘El far del sud’, milers de mòbils s’aixecaven per damunt dels caps per fer un vídeo, una Storie d’Instagram, o un live per a Facebook. Òbviament, la cobertura era escassa, i els vídeos tardaven una eternitat a pujar.

Perd la cartera i se la troba en la bústia 

El sineuer Joan Pons va penjar un post en el seu Facebook dient que havia perdut la cartera. Algú li va tornar, deixant-la en la bústia de ca seva, però sense cap dobler.

Èxit de ‘+tortsQ1ganxo’

La festa de la Moguda Pirata de sa plaça també va ser un èxit, tot i que de prest començava magre (potser per les taules dels restaurants, i un poc de ressaca del dia anterior de molts sineuers). Poc a poc, però, es va anar omplint sa plaça, i devers les 3h de la nit ja era plena a vessar. I així va estar fins a les sis, quan aturaren la música. Podeu veure fotos de la festa aquí.

Ja han començat a decorar alguns carrers

Ja es veuen alguns carrers engalanats per a les festes. Com ara aquest de la foto, fet tot amb botelles de plàstic reciclades (unes 4000 botelles pintades i retallades durant l’hivern, per donar-lis forma de flor).

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: