Maria Oliver Ferrà fa el pregó de les Festes d’Agost 2017

Elegida per votació popular com pregonera d’aquestes Festes d’Agost, ahir, la jove judoka sineuera, Maria Oliver Ferrà, va llegir el pregó al Claustre de Sant Francesc. Maria va donar a conèxier el seu palmarès esportiu i va aprofitar per apropar el Judo al públic, explicant el més bàsic d’aquest esport. Recordem que, enguany, Maria s’ha proclamat Campiona d’Espanya Cadet i subcampiona d’Espanya Júnior (una categoria superior).

Els assistents varen poder gaudir d’un vídeo del combat on es va proclamar Campiona d’Espanya cadet.

També va reivindicar el protagonisme de la dona en el món esportiu, criticant el diferent tractament que rep l’esport masculí i el femení, en clar desequilibri a favor de l’esport masculí.

Maria va dir el que per ella són aquestes festes de la Mare de Déu d’Agost, va fer un agraiment a totes les persones que li donen i li han donat suport en la seva carrera esportiva i va felicitar les festes als sineuers i sineueres.

A continuació podeu llegir un petit extracte del pregó de Maria Oliver Ferrà:

“Ja de petitona els meus pares es varen adonar que tenia una gran facilitat per l’activitat física, als nou mesos corria, pujava l’escala de ca nostra i m’enfilava per tot. En fi, els tenia bastant ocupats.”

“…, però el nostre esforç (dels entrenadors, dels companys, de la família i meu) ens ha recompensat amb els darrers triomfs, el de Campiona d’Espanya Cadet, la meva categoria, i el de subcampiona d’Espanya Júnior, una categoria superior.”

” El judo no surt a les notícies, ni es fan programes especials, ni es fan retransmissions ni en directe ni en diferit, ni mou unes quantitats d’euros que fan mal a l’ànima. I això li passa al judo i a molts altres esports que no surten en els mitjans de comunicació,…” “Però, per sort, a Sineu tenim una revista que no fa distincions entre uns esports i uns altres.”

“Bé, a més de ser judoka som dona i me n’adono compte del diferent tractament que rep l’esport masculí i l’esport femení. Darrerament això està canviant, però encara està lluny d’estar en equilibri. Està canviant perquè cada vegada són més les dones esportistes i, a poc a poc, estan guanyant un espai que abans només estava reservat pels homes, però encara queda molta tasca.”

“Estic molt orgullosa de dur el nom de Sineu per on vaig i acabaré amb uns versos que fan referència a l’esperit de superació i de lluita per aconseguir els nostres objectius i que l’altre dia ens ho va recordar Sopa de Cabra:

Volen i es rebel·len

No es rendeixen

Estimen mentre cremen

Sense treva”

“Ara ja acab, desitjo que gaudiu aquests dies, que participeu, que balleu, que canteu, que compartiu i que passeu unes BONES FESTES! I MOLTS D’ANYS A TOTS!!”

One comment

  1. TOMEU

    Molta sort i esperam la teva competició a Tokio 2020

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: