He rebut una carta del Cadastre: què puc fer?

DSC02393

Des de fa uns quants dies, molta gent està rebent, i seguirà rebent, al seu domicili una carta del Ministerio de Hacienda y Función Pública (quan reps cartes d’aquestes, tremoles quan l’obris). És una regularització del valor cadastral d’algun immoble propietat del destinatari de la carta. A Sineu hi ha 1.100 expedients de regularització i se’n notifiquen 200 cada setmana, des de finals d’octubre.

El que ha fet el Ministeri, a través del Cadastre, és revisar alguns immobles del municipi (també ho fa a altres municipis) d’acord amb una imatge exterior de l’edifici, que es pot correspondre o no amb la realitat. Aquesta regularització, en general, augmenta el valor cadastral de l’immoble i suposarà un augment de l’IBI per a l’any que ve i haver de pagar els endarreriments dels darrers 4 anys de l’IBI d’acord amb el nou valor de l’immoble. També la carta va acompanyada d’una taxa de 60,00 € pel simple fet de la regularització.

Davant aquesta notificació, vos recomanam el següent:

 1. Pagar la taxa de 60,00 € malgrat no estigueu d’acord amb l’alteració del valor cadastral. Tanmateix, el Ministeri després iniciarà el termini de pagament executiu amb un recàrrec. És una recomanació que fan els serveis tècnics de l’Ajuntament, sotmesa a la voluntat de cadascú.
 2. Mirar en què consisteix la modificació que altera el valor cadastral. Per això es pot entrar a www.sedecatastro.gob.es i usar el CSV (codi segur de verificació) que està al contingut de l’escrit (és un codi amb lletres majúscules i números).
 3. Fer les al·legacions oportunes si no estau d’acord amb la modificació. A l’al·legació també heu de demanar la devolució dels 60,00 € de la taxa si heu seguit la recomanació de pagar. Penseu que la modificació pot ser que el Cadastre considera que la planta pis de l’edifici és un habitatge quan la realitat és que són sales de magatzem. És un cas que s’ha de fer al·legació. Teniu 15 dies hàbils (no compten els dissabtes, diumenges i festius) des de que rebeu la notificació per fer al·legacions.
 4. IMPORTANT: a la notificació (vegeu imatge) hi ha una informació que diu que vos podeu dirigir a les oficines de l’Ajuntament els dimarts i divendres de les 10,00 a les 13,00. Vos ajudaran a mirar en què consisteix la modificació (punt 2) i vos donaran cita en el cas que vulgueu fer al·legacions, ja que l’Ajuntament ha contractat una empresa per fer les al·legacions de la gent interessada.

  Aquí teniu el contingut de la carta i la informació per dirigir-vos a l’Ajuntament:

2 comments

 1. Pere Joan

  Lo trist es que informeu la gent quan ja han passat 2 mesos des de que es repartiren les primeres cartes. I això gràcies a que el Partit popular vos va avisar. Mentrestant molt de sineuers han hagut de córrer cap a l oficina del cadastre o cercar un advocat. Està clar que gent per Sineu no es preocupa pels problemes que afecten els veïnats de Sineu.

 2. Miquel Gelabert Genovart

  Si el PP ens pot avisar també pot avisar als afectats. És feina seva també vetlar pels interessos del poble. I no tenim constància que faci dos mesos que reben cartes. Això ho has de demostrar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: