El columbari de ses Cases Noves estarà tancat i tendrà una via d’accés i una de sortida

IMG_0091

Els arqueòlegs, l’arquitecte i la regidora durant la visita que varen fer recentment al jaciment

L’Ajuntament fa feina per delimitar el jaciment de la cova del Molí de’n Gaspar abans de l’estiu. La idea és que l’espai sigui visitable mitjançant un itinerari que començarà al carrer Entorns Cases Noves (a la part propera la via del tren) i acabarà a l’aparcament de terra que hi ha davant el molí. Recentment, els arqueòlegs, una restauradora, l’arquitecte i la regidora de Patrimoni visitaren l’entorn per acabar de perfilar aquest projecte de museïtzació. La regidora, Magdalena Genovart, apuntà que el columbari (la cova on hi ha els nínxols d’època romana) s’haurà de tancar amb una reixa per evitar actes de vandalisme com els que s’hi han registrat recentment: foguerons, mobles abandonats, etc.

Així mateix, la Sala estudia finançar una nova campanya d’excavacions en aquest jaciment i que es duria a terme aquest estiu. Hem de recordar que el projecte arqueològic quinquennal acaba enguany sense que els arqueòlegs hagin pogut finalitzar la prospecció que es va fer a la part superior de la cova i on s’hi localitzà el que semblaria una tomba infantil d’època romana. Si es trobassin més vestigis com aquest, es podria confirmar que efectivament aquest lloc era una necròpolis.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: