Així va ser la darrera vegada que Marta Rovira, que avui s’ha exiliat a Suïssa, va ser a Sineu…

Na Marta és una persona que transmet una certa tranquil·litat, pels seus moviments pausats, lents fins i tot. Jo diria que té un aspecte entre fràgil i intel·lectual. Alguns diuen que té aspecte i manera de parlar de monja. La darrera vegada que la vaig veure va ser a Sineu dia 28 de juliol del 2014, convidada per Esquerra Sineu, precisament per explicar el full de ruta del procés sobiranista del Principat. El procés que li ha costat l’exili.

L’exili mateix que pateixen Carles Puigdemont (president electe de Catalunya), Clara Ponsatí (exconsellera d’educació), Antoni Comín (exconseller de salut), Lluís Puig (exconseller de cultura), Meritxel Serret (exconsellera d’agricultura) i Anna Gabriel (cap del grup de la CUP, i que també va ser a Sineu, més endavant, convidada per Gent per Sineu). Menys ‘sort’ tenen Oriol Junqueres (expresident de Catalunya), Jordi Turull (exportàveu del govern), Raül Romeva (exconseller d’exteriors), Joaquim Forn (exconseller d’interior), Dolors Bassa (exconsellera de treball), Josep Rull (exconseller de territori) i Carme Forcadell (expresidenta del parlament), així com Jordi Sánchez (expresident de l’ANC) i Jordi Cuixart (president d’Òmnium Cultural), que són a presó.

Aquell dia 28 Esquerra va omplir el claustre de Sant Francesc i, després, el restaurant Moments del poliesportiu. Eren temps en que l’esquerra aplegava molts adeptes. No de bades, mesos abans Palma havia vist la major manifestació de la història de les Balears, amb més de 100.000 persones vestides de verd entre la Plaça d’Espanya i el Born. Poc imaginava Marta Rovira que l’estat espanyol arribaria a dia d’avui a aquests extrems. De fet, estava ben segura que tot aniria bé, i reconeixia que no hi havia pla B: “qui tindrà nassos de retirar una urna, de retirar l’eina més democràtica que hi ha?… no tenim pla B, perquè el que cal és votar”.

Miquel Puiggròs [coordinador Díngola]

 

+info:

Esquerra i MÉS, les eines per la sobirania que Marta Rovira explicarà a Sineu

Marta Rovira omple el claustre

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: