Les barres de bar exteriors, el dia del Much, hauran de tancar a les 22:30h, i costaran 30€ per metre

Finalment avui matí s’ha celebrat una Junta Local de Seguretat, per tractar aspectes de col·laboració entre administracions i reforç de la seguretat el dia de la Mucada.

La junta, a la que hi han assistit el batle Miquel Gelabert, els regidors de l’equip de govern Carles Ramis i Pep Lluís Tugores, el cap de la Policia Local de Sineu Toni Frau, tres membres del cos de la Guàrdia Civil, el Secretari General de la Delegació de Govern Ramon Morey, i el Director General d’Emergències i Interior Pere Perelló, ha tractat també la seguretat en altres esdeveniments multitudinaris, com siguin fires, mercat, concerts o festes grosses.

La junta ha estat convocada per l’Ajuntament de Sineu després d’un grapat d’anys de no celebrar-se. De fet, era una de les reclamacions urgents de la Policia Local en aquesta entrevista de Díngola (fes clic).

Hi haurà ampliació.

 

Ban Municipal per regular les barres de bar el dia de la Mucada

Per altra banda, un Ban Municipal regularà els diferents aspectes a tenir en compte per part dels bars, cafeteries i restaurants que vulguin instal·lar barres a l’exterior dels seus locals el dia de la festa del Much. Entre els aspectes que regula el ban hi ha el preu per metre lineal de barra, el qual s’ha establert enguany com a novetat, i l’hora de tancament d’aquestes barres en via pública.

Era un dels aspectes problemàtics cada any. La pròpia Policia Local havia manifestat a Díngola la necessitat d’invertir esforços en l’horari de tancament de les barres exteriors. Òbviament és impossible acabar la festa quan aquesta està en un punt àlgid i hi ha milers de joves que encara volen gresca (a Sineu no succeeix res que no succeeixi a Pollença, a Sóller o a Ciutadella), però sí que es pot obligar als bars a fer la festa dins dels seus locals, i no fora (com precisament passa en altres municipis).

El preu per metre de barra, en Es Fossar, serà de 30€, i de 20€ a sa Plaça. Les barres exteriors hauran de tancar a les 22:30h, i es prohibirà la música exterior a partir de les 21:30h. Després d’aquesta hora, la festa només pot continuar dins els locals.

Tenir els banys del local tancats al públic pot suposar sancions de l’Ajuntament de 3000€ (sense tenir en compte les que podria imposar la Conselleria de Sanitat, molt més elevades).

També pot suposar sancions importants servir les begudes en tassons no reutilitzables.

Els interessats tenen fins el 2 d’agost per sol·licitar permís per instal·lar una barra.

La facturació bruta d’alguns bars el dia de la Mucada suposa unes desenes de milers d’euros.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Xabier Egurrola Hormaetxea

    Em sembla que hi ha una errada a l’entrada: el preu del metre lineal de barra deu estar equivocat. Supos que són 300€, no 30, oi?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: