La Policia Local no vol fer cap hora extra durant les festes d’agost

Així ho han comunicat fonts de l’Ajuntament a Díngola. Ahir, quatre membres de la Policia Local de Sineu presentaren un escrit a l’Ajuntament en el que informaven que no farien hores extra a partir de l’1 d’agost.

El departament policial del municipi havia demanat una pujada del preu de les hores extra. En concret havia demanat pujar de 22 a 30€ el cost de les hores en horari laboral diürn, de 25 a 35€ en horari laboral nocturn, de 25 a 35€ en horari festiu diürn, i de 35 a 40€ en horari festiu nocturn. A més, havia sol·licitat considerar la festa del Much com a festiva, des del punt de vista laboral, i incrementar els preus abans esmentats en un 50% per Nadal, Cap d’Any i el dia de Pasqua. L’Ajuntament va considerar aquests preus desproporcionats, comparats amb els dels municipis veïnats, i es va negar a pujar-los.

La decisió de la Policia podria complicar molt garantir la seguretat durant les festes i, especialment, durant la Mucada, quan entre 12.000 i 15.000 persones es concentren a Sineu.

El batle Miquel Gelabert ha dit a Díngola que estudiaran totes les opcions, però que òbviament durant les festes no es pot deixar el poble desatès quan a seguretat. Per altra banda, ha informat que es mirarà de regularitzar el preu per hora, que fa molt que no es toca, però dins d’uns marges “de sentit comú”. El batle diu que “òbviament no deixarem el poble desatès, però les propostes que es fan durant la negociació han de ser propostes raonables“.

Fonts de la Policia Local diuen que “tot és conseqüència del que anem arrossegant des de fa molt temps amb aquest equip de govern, i nosaltres no podem fer vaga, legalment, i per tant hem d’emprar les eines legals disponibles que tenguem”. Una de les eines, diuen, és no fer hores extraordinàries per motius de festa: “òbviament si hi ha una catàstrofe no ens hi negarem”. Diuen que seguiran escrupolosament les vies permeses, i que “no descarten emprendre mesures legals”, però que –diuen– han arribat “a una situació insostenible”. Són conscients del perjudici que ocasionaria ara una “vaga” durant les festes, i diuen que de cap manera volen perjudicar el poble.

La setmana que ve hi ha prevista mesa negociadora. El batle ha dit que es farà una proposta seriosa a la Policia. La Policia no ha confirmat si desconvocarà l’aturada d’hores extra durant les festes, ja que primer vol conèixer que ofereix l’equip de govern.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: