Un plànol d’una àrea rural de mitjan segle XV. Presentació a Sineu del llibre sobre el plànol de Guatners

Avui vespre, a les 20 h a la Sala de Batles, es presenta la publicació Un plànol d’una àrea rural de mitjan segle XV. L’alqueria de Guatners (Publicacions Catedral de Mallorca, 2017) dels historiadors Andreu Ramis i Josep Villalonga, del geògraf Antoni Ginard i de l’arquitecte Joan Vanrell, acompanyat de les fotografies de Macià Puiggròs.

Plànol de l’Alqueria de Guatners (ACM OPH 14015, full solt)

Plànol de l’Alqueria de Guatners (ACM OPH 14015, full solt)

Es tracta d’un llibre d’una temàtica particular, parteix de la troballa a l’Arxiu Capitular de Mallorca d’un plànol d’una zona compresa entre els nuclis de Llorito i Sineu, l’espai ocupat per la cavalleria de Guatners. Una cavalleria de la qual, fins fa poc més de deu anys, només es tenia referència que es trobava dins l’antic terme de Sineu. L’estudi d’aquest plànol ha permès reconstruir una realitat territorial, històrica i de la propietat des del moment de la conquesta catalana fins a l’actualitat.

Cases de Son Real (Massay Fotografia)

Cases de Son Real (Massay Fotografia)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: