Estudien si els voltants del Molí den Gaspar varen ser una pedrera en època romana

Un grup d’investigadors està fent prospeccions aquests dies per esbrinar si tot l’entorn del columbari del Molí den Pau va funcionar com una pedrera en època antiga i si, en paral·lel, n’hi podria haver hagut d’altres en aquesta zona. Concretament, els estudiosos analitzen el material petri trobat als voltants de la cova per tal de datar-lo i per veure també quines eines es degueren emprar per extraure aquests carreus (blocs de pedres). Igualment, volen confirmar si les cavitats trobades a la part superior de la cova són efectivament tombes infantils d’època romana. En aquest sentit, el pla d’estudi en curs contempla observar la zona a través d’un programa de fotos per satèl·lit que discrimina la vegetació i així es pot contemplar el terreny nuu. D’aquesta manera es poden arribar a veure aquestes hipotètiques pedreres que cerquen els arqueòlegs. unnamedLa idea de tot plegat és acotar encara més la datació d’aquest jaciment que tenim a Sineu i confirmar que l’entorn del columbari és certament d’època romana. Ana Gutiérrez, de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, dirigeix aquest projecte per al qual s’ha sol·licitat una subvenció al Consell de Mallorca. L’Ajuntament de Sineu també farà una aportació econòmica a l’estudi. La Sala,a més, ha d’acabar d’adequar el jaciment d’aquí a final d’any i es farà un caminoi, tal com ja anunciàrem, per on poder transitar per visitar-lo.

Més informació:Investiguen si la cova del Molí den Gaspar és d’època romana

Un nou columbari a la cova de Molí den Gaspar?

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: