Els joves prenen sa Quintana [COL·LABORACIÓ]

Una col·laboració de Xesca Coll Tomàs (sa Quintana) per a Díngola.

Ahir, dia 25 de novembre, es va celebrar a Sa Quintana el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Volent que els més joves fóssin protagonistes d’aquest esdeveniment, es va organitzar per a ells una Festa-tardeo sense alcohol (destinada a persones d’entre 12 i 16 anys).

Mentre el DJ Pep Rosselló encetava la festa, el jovent s’anava guarnint la roba amb xapes, escrivia missatges de rebuig a la violència de gènere en cartulines i, posteriorment, es feia fotos en un photocall preparat per a l’ocasió.

L’espai s’havia decorat amb fotografies d’alumnes de l’IES Sineu que, voluntàriament, havien mostrat el seu rebuig a les violències masclistes a través de pancartes, i amb tots els microrelats que van presentar-se al concurs “25-N: Posar fi a la violència per tenir un principi”.

A les 18.30h, s’anuncià el nom de la guanyadora del concurs i se li féu l’entrega del premi: Joana Maria Moreno, amb Arde, que va llegir el seu relat. També el va llegir el guanyador de la categoria d’adults, L’Anell, de Marta Gelabert.

Aprofitant el moment, es va convidar a tot el jovent a fer ús de l’espai de Sa Quintana, recordant-lo que és un espai per al poble i que “se’l poden sentir ben seu”.

Tot i que després es va posar a ploure i el grup “Descalaixats” no va poder acabar de tocar el repertori, encara varen ser a temps de fascinar-nos amb alguna de les seves versions.

Cal dir que durant tota la festa, es va poder disfrutar de barra lliure en begudes (és clar, sense alcohol).

D’una bústia on es va demanar que es féssin valoracions i propostes de la festa en qüestió, podem extreure’n que les persones participants varen disfrutar de l’experiència i que la repetirien, evidentment, perfilant alguns detalls de cara al futur.

Aquesta festa no s’hauria pogut dur a terme sense la col·laboració de molta gent que hi va treballar amb molta il·lusió: Massay Fotografia, IES Sineu (especialment Tomeu Ripoll i Toto), el personal de la Biblioteca (Antònia i Juanjo), el personal de Sa Quintana, totes les persones participants del concurs de microrelats, el DJ Pep Rosselló i el grup Descalaixats, l’Espai Musical (especialment Mariano Rancich), els alumnes que es van fer fotos amb missatges, la Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat (Joana Maria Mestre) i Xisca Coll.

Només podem demanar que aquestes inciciatives prenguin força i les poguem disfrutar tots plegats. Moltes gràcies a tots!

Una col·laboració de Xesca Coll Tomàs per a Díngola.

+info: perfil de sa Quintana a Facebook (fes clic aquí) i a Instagram (fes clic aquí)

Sa Quintana Centre Sociocultural (@SaQuintanaSineu)

@saquintanasineu 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: