Sant Antoni a Sineu: heu vist el ball dels nous caparrots?

 

El mal temps

Aquesta foto ho diu tot:

 

La ballada dels nous caparrots

Ahir s’estrenaren caparrots (llegeix-ho aquí). Mirau com ballaven: 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1516649111800996&id=658466074285975

 

El dia gran a Sineu serà dia 2

Sant Antoni i el copatró sineuer Sant Sebastià omplen d’actes aquesta setmana i la propera. Tot i això, el dia gran a Sineu serà el dissabte 2 de febrer, dia de foguerons (nit de foc), de correfoc dels Dimonis de sa Cova des Fossar, i de glosada popular amb els Glosadors de Mallorca.

 

Sant Antoni: la festa més sentida

Aquesta és la setmana gran de la festa si a l’àmbit del país ens remetem. Sant Antoni és la festa per excel·lència a la major part de les Balears i, en especial, es viu intensament a la part forana de Mallorca. Poblacions com Sa Pobla, Muro, Manacor i Artà tenen Sant Antoni com la festa de referencia, la principal en el seu municipi, sigui o no el seu patró. Hi ha fins i tot partits i entitats que reclamen que dia 17 sigui festa oficial a tot el país. Sant Antoni a Balears és com Sant Jordi a Catalunya: oficialment no és festa arreu del país, però a la pràctica és una festa ben sentida i sense cap necessitat de promocionar-se.

A Sineu, com cada any, i com en la majoria de poblacions que no són Manacor ni sa Pobla, la revetla (la nit de foguerons) es fa uns dies després, per no coincidir amb aquestes poblacions que acaparen la gran massa de gent. 

A Sineu ahir vespre els dimonions varen encendre el fogueró des Fossar, en el que l’Ajuntament convida a torrada. Va ser després d’unes beneïdes deslluïdes per la pluja, i en les que –com és habitual– Tomeu de son Marron participà amb els seus porcellets negres després de passar per les de Muro –només mitja hora abans!–. 

Us convidem a veure seguidament la galeria de fotos de les beneïdes (del nostre redactor Miquel Gelabert Fuli) i la galeria de fotos del fogueró (del coordinador Miquel Puiggròs Serigot). 

 

[FOTOGALERIA] Beneïdes de Sant Antoni

[FOTOGALERIA] Fogueró i dimonions petits

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: