Més de mig miler de sineuers -treballadors i estudiants- tenen dia lliure per Sant Sebastià

Palma, capital del petit país illenc en el que vivim –país, en aquest cas, com a contrada amb una cultura, economia i manera de ser definides–, aplega la major part de la població activa de Mallorca (215.889 afiliats a la seguretat social). Sense anar més lluny, centenars de sineuers treballen en empreses privades o en administracions públiques amb seu social a Palma. Tots aquests demà tenen festa.

També una trentena d’estudiants sineuers tenen lliure, si cursen els seus estudis en algun grau o màster de la Universitat de les Illes Balears o del CESAG (Centre d’Estudis Superiors Alberta Giménez), tots dos centres amb seu social a Palma.

Tanmateix Sant Sebastià també és copatró de Sineu, com hem explicat sovint a Díngola. Llegiu aquí (fes clic) l’article que explica el copatronat de Sant Sebastià a Sineu.

 

Quants sineuers treballen fora de Sineu?

Avui és Sant Sebastià, patró de Palma, i com que ha caigut en diumenge, la festa ha passat a dilluns. Demà, per tant, centenars de sineuers tenen dia de festa, i la situació contrasta amb el fet que a Sineu els dilluns la majoria de bars i locals de restauració tenen tancat.

Segons l’Anuari del Treball del 2017 (fes clic aquí) elaborat amb dades de l’Enquesta de Població Activa del SOIB i de la Tresoreria General de la Seguretat Social, fa poc més d’un any a Sineu hi havia 1.481 afiliats a la seguretat social que residien en el municipi, dels quals 884 treballaven en el propi municipi. Això significa que entre sis-cents i set-cents sineuers treballen fora del municipi. La majoria, a Palma.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: