Sineu és el tercer municipi on menys imposts es paguen, segons el Cercle Econòmic i Social

Fa una setmana el diari Última Hora va publicar els resultats d’un estudi del Cercle Econòmic i Social –en concret la seva memòria del 2017–, que indicaven que Sineu és el tercer municipi de les Illes Balears on menys imposts es paguen, només per darrera de Petra i de Costitx.

Un sineuer paga de mitjana 6.954,37€ anuals en imposts (un 26,98% de la seva renda disponible), lluny dels 10.267,33€ d’un gabellí (a Capdepera un 39,84% de la renda se’n va als imposts). D’aquests imposts, aproximadament una tercera part són imposts directes (per exemple l’IRPF –renda–, l’IBI –cadastre–, etc.), una altra tercera part són imposts indirectes (per exemple l’IVA que pagues quan compres una cervesa, els imposts que pagues quan poses benzina al cotxe, l’ecotaxa que pagues quan t’hospedes en un hotel, l’impost de circulació del cotxe, etc.), i la resta són taxes diverses (taxa de fems, etc.).

En tot cas, com segurament sabeu, les Illes Balears són la comunitat autònoma amb major pressió fiscal de l’estat. Un mallorquí pateix una pressió fiscal del 27,41% de la seva renda disponible (un canari, per exemple, només pateix una pressió del 18,55%). Si la mitja d’imposts pagats per un balear és de 7.064,51€ cada any, en el cas de per exemple un melillenc és de només 1.726,12€. Per acabar-ho d’adobar, les Illes Balears són el territori on l’estat inverteix menys (el govern espanyol gastarà 2.657,91€ amb cada espanyol, aquest 2019, però només 259,34€ en el cas dels balears).

+info: la notícia de l’UH (fes clic)

Taula publicada per Última Hora.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: