Nit de foc a la Plaça

Si bé les festes de Sant Antoni per la nostra contrada solen magrejar, amb l’habitual escapada de sineuers cap a pobles més santantoniers o, per ventura, n’hi ha que es reserven per a la revetla de Sant Sebastià a ciutat, aquest cap de setmana els que no es perden cap festa, més que més quan són festes d’arrel, quedaran ben a pler amb la jornada que ha organitzat l’Ajuntament amb diferents associacions com són el Copeo de Sineu, la Colla Gegantera de la Vila de Sineu, els Xeremiers de Sineu, els Dimonis de la Cova del Fossar i els Glosadors de Mallorca.

Dissabte horabaixa, a les 19 h, s’ha programat una ballada popular amb el grup Al-Mayurqa, a la Plaça. Seguidament, a les 20.30 h, els gegants de Sineu i els caparrots de l’antiga Confraria dels Menestrals faran una cercavila acompanyats pels Xeremiers de Sineu. Ja vàrem anunciar per Sant Antoni que les noves figures dels caparrots, còpia dels originals fets devers l’any 1945, farien un acte de presentació oficial aquest proper dissabte, amb el comiat dels seus predecessors que durant molts d’anys atemoriren o entretengueren el públic, especialment per les beneïdes de Sant Antoni i de Sant Cristòfol.

50951990_1849690585157783_6687571698314641408_n

A les 21 h, també a la Plaça, els glosadors Macià Ferrer, Cati Eva Canyelles i Miquel Àngel Adrover faran un combat de gloses que donarà pas al sopar, organitzat per Can Font, Bar Sa Plaça, Sabina i el forn de Can Toni Dimoni, entorn al fogueró (qui hi vulgui sopar ho podrà fer d’una palangana de llonganissa, botifarró, llom i xulla, amb pa, vi i aigua, per cinc euros). Per a cloure la diada, els Dimonis de la Cova del Fossar faran un correfoc pels voltants de la plaça, programat a les 22.30 h.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: