L’hospital de Sineu

Avui vespre podrem saber una mica més, en relació a aquesta edificació amb set segles d’història. Un dels aspectes que atorguen interès a l’edifici és la seva polivalència al llarg dels segles. L’Hospici ‒o l’Hospital per altre nom‒ ha allotjat, de manera simultània o no, funcions assistencials, religioses, institucionals, administratives, educatives i potser algunes altres que ens escapen. Sens dubte, els seus usos i serveis s’han integrat sempre dins la dinàmica del poble.

Vista del jardí de l’hospici i l’oratori de Sant Josep. [Foto de Macià Puiggròs]


Per a aquells que trobau sentit en la tasca de donar a conèixer el patrimoni local amb l’objectiu que la ciutadania s’hi reconegui us interessarà escoltar la presentació del llibre L’Hospital de Sineu. Un immoble amb vocació pública. Evolució i transformació arquitectònica d’Antoni Ginard, Andreu Ramis i Joan Vanrell, amb fotografies de Macià Puiggròs; editat per l’Ajuntament de Sineu. La presentació serà a les 20h a la Casa Hospici / Centre Mater Misericordie (c. Ponent, 1 – Sineu).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: