Així serà el debat de candidats a la batlia, que organitza DíNGOLA

Debat a Sineu.

 

Debat a Lloret.

 

A ningú se li escapa que, possiblement, l’acte més esperat d’aquesta campanya electoral és el debat organitzat per DíNGOLA.

En les passades eleccions locals, el 2015, DíNGOLA ja va organitzar un debat amb els cinc candidats que es presentaren (fes clic aquí). Un debat que va moderar el coordinador Miquel Puiggròs. DíNGOLA també va ser requerida per moderar el debat de candidats del poble veïnat, Lloret de Vistalegre (fes clic aquí), i va ser també Puiggròs l’encarregat de moderar-lo.

Per aquest debat del 2019, DíNGOLA vol canviar de format. Per començar, serà Marta Bergas la moderadora de la lluita dialèctica entre candidats. Bergas serà recolzada durant el debat, i també en els preparatius i organització, per Miquel Puiggròs i per l’altra coordinadora de DíNGOLA Jorgina Fusté. Fa quatre anys es va voler seguir un model molt ‘IB3’ o ‘TVE’ o, en general, de televisió o ràdio públiques: això és, donar un temps milimètricament calculat a cada candidat, que exposava el seu programa en quatre o cinc apartats molt generals. Aquest model és molt just i democràtic (mateix temps, mateixes oportunitats), i molt poc dinàmic (els candidats no debaten entre ells, sinó que es limiten a exposar les seves idees). Enguany s’ha optat per un model més obert, amb preguntes tancades i més concretes -que tots els candidats poden imaginar, si tenen en compte l’actualitat municipal recent-, i amb molta interacció entre candidats. El que es pretén és que els propis candidats hagin de convèncer i demostrar, i no només amollar un grapat de suposades promeses.

El debat serà el proper dimecres 22 a les 20:00h, a Sa Quintana.

T’hi esperem!

 

Dossier electoral a DíNGOLA 

Com molts ja sabeu, des de fa dues setmanes, la nova DíNGOLA en paper està publicada i a la venda. Els que sou subscriptors l’heu rebuda a còmodament a casa, mentre la resta la podeu adquirir a qualsevols dels estancs de Sineu.

El tema estrella d’aquesta nova revista no podía ser altre que el de les properes eleccions locals. Entrevistam els candidats Miquel Gelabert (GxS), Tomeu Mulet (PP), Pere Joan Jaume (C’s) i José Manuel García (PSIB-PSOE), fem una valoració de la legislatura que acabem, i expliquem el perquè de l’absència del PI.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: