L’estiu sineuer comença en 3… 2… 1…

El bon temps -que enguany es resisteix un poc-, la quantitat d’hores de claror, i la proximitat de vacances i de festes, fan que es disparin les hormones, es tengui ganes de sortir i de vetlar, i d’oblidar una estona el dia a dia de l’hivern.

Com cada any, les festes de Sant Joan donaran el sus a molts mallorquins que, bé desplaçant-se a Menorca, o bé fent una torrada més propera aquí (o un soparet espiritual a qualsevol platja), inicien oficialment l’estiu.

Com cada any, una allau de sineuers es sumaran als milers de mallorquins i catalans que, entre el 22 i el 25 de juny, ompliran Ciutadella.

Però específicament a Sineu, és la festa dels Peres i Paus que obre la primera verbeneta. Enguany, Sant Pere cau en dissabte, i competirà amb el Sant Fermí llubiner, al que també assisteixen molts sineuers (encara que a Llubí la festa és de dia, mentre a Sineu és de nit). Dia 29 idò, un grapat de Paus i Peres conviden a la festeta -ja típica- del Pou Llavoner.

Ho ampliarem.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: