L’equip de govern i la Policia Local ja han acordat el preu de les hores extraordinàries

Ple ordinari d’aquest dilluns

Al Ple ordinari d’aquest dilluns va tirar endavant l’acord entre el consistori i la Policia Local. El document que ha de permetre regular les condicions laborals de la Policia va sortir endavant amb els 6 vots a favor de l’equip de govern (PP-C’s) i els 4 vots en contra de Gent per Sineu. El regidor del PSOE no hi era present.

Anteriorment, el 12 de juliol se celebrà la Mesa de Negociació Sectorial de la Policia Local i en aquesta trobada ja quedaren establerts els preus de les hores extraordinàries:

a) Hora extra diürna en dia laboral: de les 8h de dilluns a les 22h de divendres a un preu de 25€/hora

b) Hora extra nocturna en dia laboral: de les 22h de dilluns fins a l’inici de la jornada ordinària de divendres a un preu de 28€/hora

c) Hora extra diürna festiva, dissabtes i diumenges:

Els dissabtes de 08 a 22 hores a un preu de 27 €/hora.

Els diumenges i festius a un preu de 28 €/hora.

d) Hora extra nocturna festiva dissabtes i diumenges:

Els dissabtes de les 22h del divendres fins a les 08 hores del dissabte a un preu de 30€/hora

Els diumenges i festius de les 22h del dissabte fins a les 08 hores del dilluns a un preu de 35€/hora.

Pel dia del Much es cobraran de la següent manera:

Les hores fins a les 15h a un preu de 27€/hora i les hores a partir de les 15h i fins a la finalització del servei a un preu de 30€/hora. Els policies que estiguin de torn cobraran la diferència en quant a la nòmina.

Els preus fixats tenen efecte des del 10 de maig de 2019.

L’Informe relatiu a l’acord signat en el marc de la Mesa de Negociació deixa molts aspectes sense concretar donat que encara queden punts per acabar de negociar o aspectes que no compleixen amb els requisits burocràtics necessaris.

Gent per Sineu (GxS) entén que aquest acord suposa donar privilegis a la Policia Local. 

La formació política, ara a l’oposició, va votar en contra perquè es tracta -diuen – d’acords aprovats per l’actual equip de govern tot i haver-hi un informe desfavorable per part d’Intervenció amb diverses deficiències ja informades: els acords no estan ben redactats ni desenvolupats i la falta de forma a l’hora de convocar la mesa de negociació, entre altres. A més, GxS recorda que les hores extra han de ser una negociació col·lectiva de tot el personal de l’Ajuntament no tan sols d’un col·lectiu. Per altra banda, el consideren un acord parcial, ja que només han tractat els punts que beneficien a la Policia  Local (hores extres) i han deixat de banda altres aspectes globals, com començar a les 7.30 h. per poder anar a l’Institut per a regular el trànsit o altres aspectes que puguin beneficiar als ciutadans de Sineu.  

Veuen amb preocupació que el passat dia 17 de juny la Policia Local i per registre fes entrega d’un escrit on manifestava la seva disponibilitat per fer hores extra, això abans que es celebràs una mesa negociadora; i és que creuen des del partit que aquest fet posa de manifest que varen actuar l’anterior legislatura per raons polítiques i no laborals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: