Denuncien que el CEIP Rodamilans no tendrà professionals per als infants amb necessitats especials

Algunes famílies del CEIP Rodamilans han traslladat a Díngola la seva preocupació davant el fet que la Conselleria d’Educació no ha previst per a aquest curs cap ATE, és a dir, un professional que s’ocupi de donar resposta als alumnes amb necessitats especials. Les mares i pares afectats diuen que l’any passat eren 4 els escolars que rebien l’atenció d’una tècnica amb aquest perfil, però la Conselleria hauria suprimit aquesta figura en el cas de Sineu. A continuació adjuntam el text complet que han redactat aquestes famílies.

 

EL CEIP RODAMILANS ES QUEDA SENSE ATE

El proper dia 11 de setembre comença el nou curs escolar i l’escola pública de Sineu començarà sense una figura professional molt important per aquelles nines i nins que tenen més necessitats, l’ATE (Auxiliar Tècnic Educatiu).

Segons les mateixes instruccions de la Conselleria d’Educació, els ATEs són els professionals que es dediquen a la cura i atenció dels alumnes amb necessitats educatives especials (NEE) per donar suport al tutor/a o als especialistes dels centres educatius de les Illes Balears. Formen part de l’equip de suport  i compleixen una funció assistencial i educativa amb els alumnes amb necessitats educatives especials dels centres educatius. Orienten la seva feina a aconseguir la màxima inclusiódels alumnes amb NEE amb l’objectiu de fomentar-ne i aconseguir-ne l’autonomia total

Per tant, la seva funció és garantir l’accés a l’ensenyament bàsic obligatori amb el màxim d’inclusió possible. No tots els  alumnes tenen les mateixes capacitats ni les mateixes condicions físiques, personals i/o conductuals, però el que sí tenen (o hauríen de tenir) segons la nostra Constitució, són els mateixos drets bàsics com és el de l’accés a l’educació.

Sorprén, idó, que els 4 alumnes que fins a les hores havien rebut el suport per part d’una Auxiliar Tècnic Educatiu(més aquells nous casos que puguin arribar amb les noves incorporacions a Educació Infantil), es quedin de sobte per aquest curs, sense cap explicació, sense aquest referent imprescindible per a la seva inclusió.

Nins i nines amb discapacitats com Trastorn Autista, Síndrome de Down, etc…no tendran a la persona que els ajuda a desenvolupar la seva capacitat d’autonomia, a controlar esfínters en cas necessari, a solventar problemes de mobilitat, a menjar tot sols,etc, problema que es veu agreujat en el cas d’aquells/es que arriben a l’Educació Primària, on cada vegada és fa més necessari aprendre a seure, seguir rutines i hàbits i altres tasques on la figura de l’ATE és fonamental.

L’Equip Directiu ha intentat, sense èxit de moment, mantenir una reunió amb Conselleria per solventar aquest problema i ha presentat els informes requerits per sol·licitar que es torni a donar aquesta plaça.  

Les mares i pares d’aquestes i aquests alumnes afectats (i al cap i a la fi, totes les mares i pares, ja que es tracta d’un empitjorament de la qualitat educativa de tot el centre i tots hi estam afectats) també s’estan movent. Es farà una recollida de signatures, s’intentaran reunir pròximamentamb la Batlia de l’Ajuntament per sol·licitar el seu suport i no es descarten altres tipus d’actuacions.

Demanen que s’equipari, per exemple, a altres centres propers com  Lloret o Ariany on amb una població escolar molt més reduïda tenen una o fins a dues ATEs.

Queden pocs dies per començar el curs (tan sols una setmana) i confiem en què aquesta situació es resolgui , perquè tots els nins i nines de l’escola tenguin garantit el seu dret a confiar en les seves possibilitats i desenvoluparel màxim de les seves capacitats.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: