«Demà hi haurà unes matances autèntiques»: així resumeix Tomeu Mulet la fira de demà

Una de les fires de Sineu. 

«Enguany hi tornarà haver matances». Així ha resumit el batle Tomeu Mulet el que serà la fira de demà. En paraules a DíNGOLA, Mulet ha dit que «hem fet una feinada, especialment la regidora Xisca Ramis, perquè la fira torni cobrar el sentit que tenia: mostrar a la gent unes matances autèntiques de Mallorca», i per això tornaran condicionar l’espai «com una antiga possessió, amb les seves cuines, amb 14 recintes de porcs vius, etc.».

El consistori ha obtingut els permisos pertinents tant de sanitat com d’agricultura. El mateix batle va anar a xerrar amb Biel Torrens, cap de la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, de la Conselleria d’Agricultura, que va manifestar el seu suport al projecte i que demà serà a la fira. La mateixa conselleria d’agricultura els va posar en contacte amb els tècnics de salut pública de la Conselleria de Salut. Els manescals i biòlegs d’aquestes conselleries els han assessorat sobre com dur a terme les matances, sense incórrer en riscs sanitaris, i complint la legislació: així s’haurà de tenir un control del que es fa, tots els participants hauran de disposar d’alguna formació similar al carnet de manipulador d’aliments, etc.

La Fira de Sant Tomàs ―la germana pobre de la fira de maig― havia anat perdent pistonada, i el PP ja havia anunciat durant la campanya que volia recuperar-la en tota la seva plenitud. No hi haurà Mercadet de Nadal, enguany, perquè segons fonts del consistori «ningú dels que ho feien s’ha posat en contacte amb nosaltres». El que si hi haurà serà una Mostra de Caça ―organitzada per la societat de caçadors de Sineu―, una mostra de carros antics ―Joan Vanrell, president de l’OCB a Sineu n’hi aporta 6―, i l’habitual concurs de porc negre ―al que, segons el batle, enguany s’han apuntat tots els ramaders del poble―.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: