Les matances han tornat a la Fira de Sant Tomàs

El bon temps ha fet que milers de persones s’acostin avui a Sineu. Durant el matí, els carrers eren plens de paradetes i, especialment a partir de mig matí, de gent passejant.

El fet més destacable d’aquesta edició ha estat que s’ha tornat obrar el porc enmig el recinte de la fira. És a dir, exceptuant el sacrifici de l’animal, tot el procés habitual d’unes matances s’ha fet en directe. Com informàrem ahir, el consistori ha obtingut els permisos pertinents, tant de sanitat com d’agricultura. El mateix batle Tomeu Mulet va anar a xerrar amb Biel Torrens, cap de la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, de la Conselleria d’Agricultura, que va manifestar el seu suport al projecte. La mateixa conselleria d’agricultura els va posar en contacte amb els tècnics de salut pública de la Conselleria de Salut. Els manescals i biòlegs d’aquestes conselleries varen assessorar l’Ajuntament sobre com dur a terme les matances, sense incórrer en riscs sanitaris, i complint la legislació.

Bon Dia!

Com és habitual, l’Obra Cultural Balear ha posat paradeta, per renovar subscripcions de la revista DíNGOLA, informar sobre l’OCB i fer nous socis i, enguany, regalar bosses de la campanya ‘Comença el dia amb un “bon dia”‘.

Fira

Durant el matí hi ha hagut una Mostra de Caça ―organitzada per la societat de caçadors de Sineu―, una mostra de carros antics ―Joan Vanrell, president de l’OCB a Sineu n’hi ha aportat 6―, i l’habitual concurs de porc negre ―al que enguany s’han apuntat tots els ramaders del poble―. També han actuat els xeremiers de Sineu i els dos grups de ball de bot.

La Fira de Sant Tomàs ―la germana pobre de la fira de maig― havia anat perdent pistonada, i el PP ja havia anunciat durant la campanya que volia recuperar-la en tota la seva plenitud. Era un dels punts estrella de la campanya del partit que ara governa.

(fotos: Jorgina Fusté)

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: