Sineu celebra la Pasqua tal com s’usa aquests dies de confinament.

Instats ahir pel rector Guillem Feliu via WhatsApp, feligresos i sineuers que haurien volgut celebrar el matí de Pasqua amb processó, Encontre (“l’Enqüentro” tal com la majoria de sineuers en diuen), els tres botets, ofici i -més de dos- vermut, han sortit al portal o guaitat per la finestra a les 12 h del migdia a fer mamballetes, en senyal de festa i per a donar-se els molts d’anys en dia tan assenyalat.

Hi ha qui, fent servir mitjans electrònics o instruments de bon de veres han recreat les músiques que retrunyen dins l’església, pel Mercat i la Plaça qualsevol matí de Pasqua de qualsevol any, llevat d’aquest, que l’haurem celebrada confinats amb els familiars més propers o sols, qualcuns, a distància aferrats al telèfon per a donar els molts d’anys. Us deixam un grapat de vídeos que fan de testimoni de les ganes de molts de veïnats del nostre poble de celebrar, tant com han pogut, la Pasqua de 2020:

En el carrer de l’Escultor Blanquer, no ha faltat en Toni Sabater Teixidor, antic capità de tamborers de la Banda de Cornetes, Tambors i Timbals de la Quintana, vestit de gala per a tan singular ocasió:

Toni Sabater, recreant els redobles de tambor en el carrer Escultor Blanquer.

En el carrer Major, na Joana Riera de s’Spar ens ha fet arribar l’Al·leluia de Händel (cor de l’obra El Messies) que ha sonat mentre els veïnats feien mamballetes per a donar els molts d’anys:

Al·leluia i mamballetes al carrer Major

Al carrer Gran, a compàs de mamballetes, música pels altaveus de ca’ls Mariners, talment com si passàs just per allà la banda han sonat les “marxes ràpides” i peces pròpies del repertori pasqual com “Oh when the saints go marchin’ in”:

Carrer Gran “Oh when the saints go marchin’ in”
Carrer Gran “Marxa ràpida”

Tampoc han faltat les versions casolanes de tan singular processó, com se sap, avui la bulla i la festa torna al calendari, després de la Quaresma i malgrat el confinament:

Placeta tarongerar de l’amo en Tenasso

Qualque balcó també ha fet de cadafal improvisat per a encabir tota una banda familiar, com a ca’ls Parreta:

Balcó de ca’ls Parreta [Fotografia de Toni Perelló]

Agraïm a tots els que ens heu fet arribar imatges la vostra inestimable col·laboració, aquests dies que no podem circular a voler per mor de l’estat d’alarma la vostra col·laboració és més agraïda que mai per a un mitjà petit, amb vocació de fer poble com Díngola. Per aquest motiu, i aprofitant que molts de seguidors confinats disposau d’hores mortes, avui de matí hem llançat aquest petit projecte col·laboratiu per a demà:

“Si teniu fotos del dia que amb la vostra quintada sortíreu a cantar panades, siguin de l’any que siguin, si ens n’enviau qualcuna, demà, Dilluns de Segona Festa, farem una fotogaleria. Si no en teniu d’aquell dia, enviau-nos-en qualcuna de quan éreu Quintos (com més antigues, millor, que ens agrada veure com canviam la fesomia; podeu retratar fotos de paper amb el mòbil, si no les podeu escanejar). Si pot ser, digau-nos de quin any és la foto. La podeu enviar a sineu@ocb.cat o per WhatsApp a 639 528 329.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: