Valtònyc sabrà dia 9 de juny si l’extradeixen o no de Bèlgica

La Cort de Justícia de Gant decidirà si Josep Miquel Arenas, Valtònyc, ha de ser extradit a territori sota administració espanyola o si, en canvi, no es dona per bona l’euroordre emesa per la Justícia d’Espanya. Per ara, el cantant a l’exili compta amb el suport de la Cort de Justícia de la Unió Europea perquè considera que l’euroordre es va redactar basada en el codi penal posterior als fets pel qual el reclamen.

Tant la defensa del raper com el dictamen de la Justícia europea fan esment al fet que el codi penal de 2015 és més dur que l’anterior i que l’euroordre hauria d’haver atès al marc legal vigent durant els fets pel qual Valtònyc va ser denunciat, no al que sorgí de la modificació. En qualsevol cas, la decisió recau sobre la Cort de Justícia flamenca.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: