Fase 2. Què podrem fer?

Demà les illes Balears i Eivissa entram dins la fase 2 de capavallada. La tercera del desconfinament progressiu. Aquesta darrera setmana hi ha hagut una novetat desconcertant per a la majoria de gent, l’obligació de les caretes quan no podem mantenir el distanciament físic de dos metres. Això de moment es mantendrà. Què hi ha de nou que puguem fer en aquesta nova fase?

  • Ja podrem circular per tota Mallorca sense restriccions. Això vol dir que excursions, fer esport a qualsevol terme municipal, la caça i la pesca, anar a la mar, etc. ja serà permès.
  • Podran celebrar noces, amb màxim de 50 persones dins un local tancat i fins a 100 persones si és a l’exterior.
  • Els funerals podran ser celebrats amb un màxim de 15 persones a l’interior i fins a 25 a l’aire lliure.
  • Els llocs de culte podran oferir funcions litúrgiques amb la meitat de l’ocupació.
  • Les sales de cinema i els teatres podran obrir amb una tercera part dels espectadors, com a màxim.
  • Amplien el nombre de persones que poden estar reunides fins a 15 (amb les mesures de distanciament o màscara posada, si no és possible).
  • Els centres comercials (més de 400 metres quadrats) podran tornar a obrir amb un 30% de persones de dins, com a màxim.
  • Podran fer activitats culturals i artístiques a l’aire lliure amb fins a 400 assistents (concerts, teatre, dansa…).
  • Els cafès i els restaurants podran donar servei a l’interior dels locals. Tendran una limitació de l’aforament al 40% i hauran d’aplicar mesures de seguretat per als clients (distàncies, desinfecció, etc.).
  • Permetran la visita a residències de persones majors, persones amb discapacitat i habitatges tutelats. Només una persona, amb cita prèvia i protecció.

En particular a Sineu, l’Ajuntament tornarà a donar atenció presencial al públic amb cita prèvia que s’ha de demanar a la seu electrònica http://www.ajsineu.net o per telèfon al 971 520 027.

Poc a poc ens arrambam a la 3 que serà, diuen, la de la “nova normalitat”. Aquesta setmana, diferents institucions ja han anunciat que l’obertura d’aeroports i ports de les Balears és prevista per a dia primer de juliol. Data en què els negocis d’hostaleria donaran el vertader sus a la temporada turística de 2020 i en què l’illa, per tant, rebrà els turistes que, pocs o molts, hauran de reactivar la maquinària de l’exigua diversitat econòmica de les quatre illes. Mentrestant, tot és incertesa.

Imatge del Govern de les Illes Balears en què recorden les pautes de seguretat mentre duri la crisi sanitària.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: