Tot a punt per a celebrar la XVII Mucada

Avui han anunciat oficialment la XVII Mucada, la festa en honor a lo Much de Reig i la Muca, durant les Festes d’Agost. La quadrilla organitzadora, Muchal Foundation, ha fet a la fi la publicació a les xarxes socials; fins avui mantenien la incertesa després que sabéssim que altres “neofestes” del Pla suspenien les respectives edicions d’enguany (la Revolta de Vilafranca, les Garroves de Petra i l’Embala’t de Sencelles). Amb un cartell que ho diu tot fora especificar gaire, Much i Muca amb una bístia equipats tots tres amb màscara antigàs a punt d’emprendre camí cap a la festa (o cap a un cataclisme biològic) amb el lema “Tot a punt!”, presenten la XVII Mucada de l’any 2020, l’Any del Coronavirus, just un mes abans. Amb el lema “Quin any! …aquell 2020” remata la postal un segell que deixa patent l’extraordinària situació en què celebrarem no només la Mucada sinó també totes les festes.

El cartell ve acompanyat d’un text en què la Muchal Foundation explica quin serà el format d’aquesta Mucada que vendrà amanida amb les actuals mesures de seguretat. N’hem de destacar l’eliminació dels actes multitudinaris i la reivindicació de l’esperit mucal d’aire més local i casolà per sobre de qualsevol circumstància o interferència a conseqüència de la massificació:

“Enguany passam d’esdeveniments multitudinaris, etílics, i de muntatges complicats i estressants. Tot ho farem molt casolà, on-line, alegre i de petit format; tal i com era en un principi. Ho farem respectant, sempre, la normativa sanitària vigent. Com cada any, aportarem els pocs beneficis a causes solidàries de les poques camisetes commemoratives que vendrem. Quant a la venda de camisetes, vos informarem d’on podeu aconseguir el model limitat i unisex que farem enguany.

En el fons, això és l’esperit mucal que els de la Muchal Foundation sempre hem defensat.”

Per tant, un dels elements característics de la festa, les camisetes roses, estaran a disposició de qui en vulgui comprar. És previst que en els propers dies l’organització mucaire indiqui quan i on les posaran a la venda. Encara ara no han desvetlat el disseny que han triat, enguany, sota gran secretisme, havent de prescindir de la votació popular que se sol fer el dia de la Fira de Maig.

Per altra part, ahir el batle Tomeu Mulet, per IB3 Ràdio, anunciava que farà un “decret prohibint concentracions, barres de bar a l’exterior o música”.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Retroenllaç: [XVII Mucada] Camisetes: Amb la Mucada al cor |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: