Ni aglomeracions ahir, ni brutor avui: resum de la no-Mucada 2020

Aspecte insòlit, ahir capvespre, el del Fossar. Aquí, el dia del Much, s’hi aglomeren més de 10.000 persones cada any.

Tranquil·litat absoluta ahir a Sineu, sense incidents. La gent va fer cas a la prohibició establerta per l’Ajuntament (festes suspeses, presencia policial tot i no haver-hi actes, etc.) i a la crida pel seny feta per la Muchal Foundation (festa casolana, virtual, etc.). L’anunci per part de l’equip de govern que hi hauria una vintena de policies i que les sancions podien arribar als 600.000€, i la ‘roda de premsa’ del dia abans de la Muchal Foundation llevant-se qualsevol responsabilitat en cas de problemes i deixant clar que «no hi havia festa presencial» varen fer el seu efecte.

Durant el matí es veieren algunes taules de berenars, als pocs bars i cellers oberts. Tot i no haver-hi festa, la gent duia indumentària rosa, i alguns portaven complements com si la festa s’hagués de celebrar. A diferència d’altres anys, devers les deu del matí no es veien tractors, ni remolcs, ni carrosses, ni carros endiumenjats i preparats per sortir cap al Puig de Reig, ni cotxes customitzats amb motius roses, ni tampoc cap mobilette decorat per a l’ocasió.

Al migdia, alguns restaurants feren menú. Pocs. Ompliren, però sense aglomeracions. La gent va fer sobretaula durant més temps de l’habitual, perquè enguany no hi havia enquentro. Alguns han reconegut que, enguany, sense Much, hauran deixat d’ingressar «milers d’euros».

Aquesta imatge enguany no es va veure.
Aquesta imatge típica de la plaça des Fossar en acabar la Mucada, enguany no es va veure.

Festes i dinars privats

Tot i això, l’amplíssima majoria de sineuers optaren per celebrar dinars d’amics i festes privades, d’una dotzena de persones o poc més, a cotxeries, terrats o casetes de fora vila. Les porxades i safareigs o piscines de casetes i xalets van substituir enguany els locals de restauració de Sineu, molts dels quals havien tancat per estalviar-se problemes.  

Prova d’això és que els supermercats de Sineu acabaren els cubets de gel ben aviat, i durant el matí es veien molts grups comprant botelles de cervesa, licors diversos i refrescs, així com menjar suficient per tot un dia, el que indicava que enguany, si hi havia gens de festa, aquesta seria privada.

La imatge del vespre diferia molt de l’habitual. Devers les deu del vespre només les terrasses de dos locals de la plaça des Fossar, l’Écafè i s’Índic, eren plenes. Tota la resta eren tancats.

Ahir el centre de salut va tenir bona vida, i avui matí el poble no ha despertat amb gens olor a pixum ni tones de plàstics i brutor pels carrers.

Enguany la gent es va montar la seva pròpia barra a casetes o cotxeries, i no hi va haver cap aglomeració durant el dia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: