Prohibeixen de fumar al carrer i els pubs hauran de tancar

Les noves mesures anunciades pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, avui a migdia, a fi de reforçar les que s’han mantingut aquest estiu per a evitar contagis, bàsicament van en el sentit de reduir les aglomeracions durant l’oci nocturn i les “excuses” de no dur màscara per a fumar.

Per això el govern central ha determinat la prohibició de fumar en via pública si no hi ha distància de seguretat i de l’activitat de locals d’oci nocturn (bars de copes, pubs i discoteques). A més, tots els bars hauran de tancar a la 1 h de la matinada, com a màxim. Una de les mesures que ja aplicaven a les Balears és la prohibició de concentracions de consum d’alcohol en via pública (conegut com botellon en l’argot juvenil).

Recomanen també que les trobades (sopars, dinars i festes en general) es limitin a grups de convivència, de màxim 10 persones.

L’augment alarmant de casos durant l’estiu i, com es pot intuir encara que no ho diguin de manera explícita, un acabament suau per a l’economia de la minsa temporada turística han duit a consensuar aquestes mesures. Les incògnites de cara al mes que ve i de cara a la tardor són moltes, encara que el pessimisme i la por a un altre confinament (parcial o total) són ara mateix, mentre a Sineu celebram la festa patronal fora gairebé res que ens ho recordi, el que marca els temes de conversa i debat entre els grups -reduïts- entorn a una taula o en topar-se a part o banda amics i coneguts.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: